Alternativna medicina
10.10.2022.

Kako izabrati najbolji beta glukan u preparatima za imunitet

Kada birate preparat sa beta glukanom bitno je da znate koji je najbolji za vas i vašu decu. Izbor beta glukana mora biti takav da bude sa najboljim uticajem na imuni sistem, a u tekstu koji sledi pročitajte šta su zapravo glukani i koji je stvarno broj jedan.
 

Glukani su polisaharidi sačinjeni od molekula glukoze. Postoje dva osnovna tipa: α i β glukani. Beta-1,3/1,6-glukani izolovani iz pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae) su najviše proučeni beta glukani, i najveći broj studija pokazuje njihovu imunostimulirajuću efikasnost, način delovanja i bezbednost. 
Beta-1,3/1,6-glukani izolovani iz pekarskog kvasca smatraju se superiornijim u odnosu na beta glukane iz drugih izvora.
Zato uvek treba posebnu pažnju da obratite na to da li je beta glukan koji nameravate da koristite prečišćen i standardizovan. Upravo od toga zavisi da li će beta glukan imati dejstvo o kome pričamo.
Ćelijski zidovi pekarskog kvasca i pečurki sadrže veliku količinu beta-1,3 / 1,6-glukana. Činjenica je da je beta-glukan teško osloboditi iz strukture ćelijskog zida: na njegovoj spoljnoj površini sloj beta-1,3 / 1,6-glukana prekriven je slojem molekula proteina. Taj sloj proteina sprečava da beta glukan dođe u interakciju sa imunskim ćelijama, tada je reč o neprečišćenom beta glukanu. Samo prečišćen beta glukan očišćen od slojeva proteina na bočnim lancima može imati odličan imuni efekat.

Yestimun® je beta glukan proizveden u Nemačkoj


Tokom procesa proizvodnje, spoljni sloj ćelijskog zida kvasca, mano-oligosaharidi, moraju se pažljivo ukloniti da bi se imunim ćelijama creva predstavio trodimenzionalni matriks beta-glukana. Nakon nežne autolize sa sopstvenim enzimima kvasca, centrifuge visokih performansi koriste se za odvajanje ćelijskih zidova. Ovo razdvajanje se sprovodi više puta da bi se uklonile druge supstance sa površine ćelijskog zida kvasca. Zahvaljujući nežnoj metodi obrade koja se koristi, postiže se visok stepen čistoće u strukturi glukana bez upotrebe agresivnih hemikalija – prirodna struktura beta glukana ostaje netaknuta. Ovo čini glavni deo proizvodnje standardizovanog i prečišćenog beta glukana koji ima svoje zaštićeno ime Yestimun®.

Kada želite siguran beta glukan birajte Alpikol


Standardizovani i prečišćeni beta glukan kod nas sa zaštićenim imenom Yestimun® nalazi se u sastavu Alpikol sirupa. Zato kada želite dobar i siguran beta glukan pomislite na Alpikol sirup.
Osim beta glukana u sastav ovog sirupa ulaze i dve moćne biljke - južnoafrička muškatla i crna zova. 
Obe biljke se desetinama godina provereno koriste kod virusnih i bakterijskih infekcija. Sprečavaju vezivanje i ulazak virusa u ćeliju pa kažemo da imaju snažno antivirusno dejstvo. Osim ovih dejstava imaju još i uticaj da deluju na trepljasti epitel respiratornog gornjeg i donjeg trakta i pokreću transport sekreta iz ovog sistema. Pokazuju i regenerativan potencijal i brži oporavak od bolesti. Sirup Alpikol mogu da koriste i deca i odrasli. 
 

Sponzorisani tekst

foto:alpenpharma.rs, jose-ibarra-unsplash

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Društvene igre 58/11272 mil
Društvena igra Metropol Nova društvena igra-trgovina nekretnina. Postanit...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.899,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Gumene čizme 7947-zmaj
Gumene čizme - Zmaj vitez
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Veličina
20
23
24
25

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno