Alternativna medicina
14.03.2022.

Virusne bradavice su dosadne. Evo kako da ih se rešite

Najčešće se javljaju kod deca, ali ih i stariji imaju. Bradavice, kao virusne promene na koži znaju da budu prava napast. Prenose se sa čoveka na čoveka i kod jedne oseobe se mogu naći na više različitih mesta usled prenosa virusa s jednog na drugo mesto na koži. Često mogu spontano da nestanu, ali zanju da se ponovo pojave. Za većinu je neophodno lečenje. Pomoću određenoh prirodnih lekova možete zauvek da ih se rešite.

Prirodni lek za bradavice

Beli luk

Beli luk je poznat po svojim antivirusnim, antibakterijskim i antigljivičnim svojstvima.Zgnječite dva-tri čena belog luka. Kada dobijete glatku masu, premažite njome mesto na kojem se nalazi bradavica i pustite da odstoji od tri do četiri sata – nakon toga isperite vodom. Takođe, možete i zamotati zavoj i ostaviti da odstoji preko noći. Ovaj ritual ponavljajte svaki dan dok ne uklonite bradavice. Potrajaće nekoliko nedelja.

Limun
Za uklanjanje bradavice limunov sok je potvrđeni narodni lek. Iscedite sok iz jednog limuna i nanesite ga na bradavicu. Pustite da stoji 20 minuta, pa sperite običnom, mlakom vodom. Da biste postigli bolji efekat, limunov sok nanosite na bradavicu dva puta dnevno.

Krompir
Jedan od načina za uklanjanje bradavica jeste pomoću sirovog krompira.
Uzmite krišku krompira i trljajte bradavice desetak minuta svakodnevno. Vremenom bi trebalo da se povuku. Na isti način možete pokušati i s korom od banane.

Čuvarkuća
Provereni lek za uklanjanje bradavica jeste čuvarkuća. Napravite kremu tako što ćete pomešati kađiku soka od ćuvarkuće sa 200gr otpljene svinjske masti i 1dl vode. Čuvati u frižideru i mazati nekoliko puta dnevno. Za otprilike 15 dana bradavice bi trebalo da nestanu.

Neven
Premažite bradavicu ujutru i uveče s nekoliko kapi tinkture nevena. Domaća tinktura od nevena pravi se tako što se u litar rakije potopi šaka cvetova nevena i ostavi da stoji 14 dana na suncu ili na nekom toplom mestu.

Crni luk
Iseckati i posloti crni luk i ostaviti da odstoji preko noći. Nekoliko puta dnevno premazati bradavicu tom tečnošću.

Belance

Ulupanim belancetom nekoliko puta u toku dana premazivati bradavicu. Proces ponavljati sve dok ne nestane.

Smokva

Smokva je davno poznati prirodni lek protiv bradavica. Sok od sveže smokve iscediti na bradavicu i ostaviti da se osuši nakon čega isprati mlakom vodom.

I bosiljak je prirodni lek za bradavice


Poznat po svojim antivirusnim, antibakterijskim i protivupalnim svojsvima, bosiljak pomaže u lečenju bradavica. Potrebno je zgdnječiti lišće i utrljati na bradavice. Možete i ostaviti tokom noći prekriveno zavojem da odstoji. Ponavljati dok ne otpadnu.

Za uporne bradavice često je tečni azot najefikansije rešenje. Poslednjih godina dostupne su i brojne kreme koje ih uspešno otklanjaju. No, za konačnu odluku najbolje je posavetovati se sa lekarom.

foto:mike-kenneally-unsplash,auguste-unsplash

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Koferi 31C*90007
American Tourister kofer Daisy Pink Kiss 31C*90007
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
27.490,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Koferi 31C*31001
American Tourister kofer Mickey Blue Kiss 31C*31001
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
19.990,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Tricikli 5021502
Tricikl Smart Trike Folding 300 plus 9M+ red 5021502 za bebe uzrasta od 10-36 meseci, d...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
17.399,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Interesovanja 11/28944
Stomatološki  set 61/28944
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.399,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno