Alternativna medicina
31.12.2014.

Belancetom do trudnoće

Dok se kod nas uzimaju različite biljke i tinkture za lakše začeće, Amerikanke najradije koriste belance, za koje njihove bake i prabake veruju da je odličan, provereni način da se ostane u drugom stanju.

Primena ovog američkog narodnog recepta je veoma jednostavna: U vreme ovulacije neposredno pre odnosa, belance se stavlja u vaginu. To se čini pomoću velikog šprica u koji se usisa belance a zatim se istisne u vaginu, trudeći se da što dublje prodre.
Na taj način stvara se prijatna, gostoljubiva sredina za spermatozoide koji se brže i lagodnije kreću u potrazi za divovskom jajnom ćelijom.
Spermatozoid, inače, kako je nauka nedavno otkrila, pronalazi jajnu ćeliju zahvaljujući proteinima na glavi koji traže odgovarajuću seriju specifičnih šećera na omotaču jajne ćelije. Kad je prepozna, spermatozoid se "zalepi" na jajnu ćeliju i "isporučuje" joj DNK, čime je oplodnja završena.
Belance u ovom slučaju, po verovanju Amerikanki, pomaže spermatozoidu da brže uhvati jajnu ćeliju. Ono je po svom sastavu veoma slično spermi, što spermatozoidu omogućava da se kreće "kao kod kuće".
Korišćenjem belanceta pre odnosa mnoge Amerikanke ostale su u drugom stanju. U ordinaciju za lečenje steriliteta odlaze tek pošto ovaj starinski recept ne pomogne. Prosečan sastav svežeg belanca jajeta je: 3,51 g proteina, 0 g masti i 0,34 g ugljenih hidrata. Žumance jajeta - narančastocrveni, energijom bogati deo jajeta - sadrži vitamine, minerale i holesterol.

foto: juan-encalada-unsplash

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

10.
May
2024
Alternativna medicina
26.
Apr
2024
Alternativna medicina
16.
Apr
2024
Alternativna medicina