Alternativna medicina
24.09.2021.

Virusne infekcije i kako se izboriti sa njima

Tokom evolucije ljudiski organizam je razvio zaštitu protiv virusnih infekcija – protein interferon alfa. To je protein koji se stvara pri ulasku virusa u ćeliju i predstavlja signal drugim ćelijama da krenu u proizvodnju antivirusnih supstanci.

Virusne infekcije, uloga Interferona

- Interferon je glikoprotein koga stvaraju ćelije imunog sistema (bela krvna zrnca, fibroblasti) kao odgovor organizma na prisutnost virusa, bakterija ili parazita. Ima ulogu u pokretanju imunog sistema sa ciljem da ukloni ili spreči dalje dejstvo patogenih mikroorganizama, a to radi preko aktivacije makrofaga. Određeni simptomi, koji se javljaju u organizmu kao što su bol u mišićima i groznica, nastaju kao reakcija na produkciju interferona u toku infekcije – objašnjava dr Darko Milovanović iz kompanije „Alpen Pharma“.

Prvi odgovor na virusnu infekciju

Interferon alfa je, navodi naš sagovornik, prvi interferon koji nastaje kao odgovor na virusnu infekciju i ima važna antivirusna i imunoregulatorna svojstva. 
- Aktivira NK ćelije da unište ćelije zaražene virusom, pojačava ćelijski imuni odgovor tako što preko raznih mehanizama stimuliše nastanak Th1 limfocita kojima prethodi kontakt imunog sistema sa makrofagom koji je fagocitozirao viruse.

Moderni lekovi za virusne infekcije


Danas se moderni lekovi za virusne infekcije zasnivaju upravo na stimulaciji proizvodnje interferona alfa. Jedan od najpoznatijih prirodnih stimulatora stvaranja zaštitnog proteina interferona alfa je i kompleksni homeopatski lek Influcid, koji se koristi za lečenje virusnih infekcija gornjih disajnih puteva, prehlade i infekcija sličnih gripu sa povišenom telesnom temperaturom.

Influcid, prirodni stimulator interferona

Za razliku od drugih lekova koji deluju na pojedinačne simptome, npr. lekovi protiv povišene temperature, kapi za nos koje zaustavljaju curenje nosa, primenom Influcid tableta dolazi od jačanja vlastitog obrambenog mehanizma, stabilnijeg oporavka i povećane otpornosti na nove infekcije.


Sponzorisani tekst

foto:vitolda-klein-unsplash,https://dhu-homeopatija.com/

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Ravensburger puzzle Asura za čuvanje RA17971
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.099,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Društvene igre 4p006jam
Društvena igra Ne ljuti se, čoveče, 4p006
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.990,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
Apr
2024
Alternativna medicina
16.
Apr
2024
Alternativna medicina