Alternativna medicina
19.01.2019.

Izborite se s virusima

Tvrdnja da prehlada s terapijom prolazi za sedam, a bez lečenja za nedelju dana, nije daleko od istine, pa deluje utešno na sve roditelje male dece. Pod pretpostavkom da nisu baš bolešljiva, jedno do dva bolovanja tokom godine i ne deluju tako strašno. No, ako mama i tata imaju više od jednog deteta i ako se usput i sami zaraze, moraće da odsustvuju s posla malo duže, a to ne voli nijedan poslodavac. Zato bi vredelo pronaći nešto što će prehladu i grip držati što dalje od vaše prodice.

Za mere prevencije u koje spadaju raznovrsna ishrana, pojačan unos vitamina, kvalitetan san, fizička aktivnost i izbegavanje kontakta sa obolelim osobama, svi znaju, ali to često nije dovoljno da bi se izbegla infekcija. Svako od nas ima prirodnu odbranu od virusa, a to je naš imunitet.

Važan deo imuniteta predstavljau limfociti, koji obavljaju bitnu funkciju čišćenja organizma proizvodeći antitela za borbu protiv virusa. Da bismo sprečili girp, najvažniji uslov je da poboljšamo dečji imunitet. Međutim, tu je mnogo elemenata koji nas ometaju: nedostatak vitamina C, B12 i B6, betakarotena i cinka...

Osim vakcine protiv gripa, na raspolaganju vam stoji i homeopatija, a prvenstveno homeopatski lek „influcid“ koji, pokazalo je jedno kliničko ispitivanje, ako se uzima tri puta dnevno tokom mesec dana, štiti od gripa tri meseca. „Influcid“ je prirodni, nemački kombinovani lek koji ima antivirusni efekat ne samo na viruse gripa, već na većinu drugih virusa koji prouzrokuju prehladu i ostale respiratorne infekcije. On olakšava i ubrzava eliminaciju različitih simptoma akutnih respiratornih infekcija i gripa kao što su glavobolja, bolovi u mišićima, povišena telesna temperatura, kijavica, upala grla. Pomaže kako deci, tako i roditeljima.

Promo tekst
Foto: kelly-sikkema-unsplash

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno