Alternativna medicina
23.05.2019.

Ne žurite sa operacijom krajnika

Upala krajnika toliko je česta zdravstvena tegoba kod dece predškolskog i školskog uzrasta da roditelji često, pola u šali, a pola u zbilji, tvrde da ona tokom godine popiju više antibiotika nego sokova. S vremena na vreme lekari malim pacijentima propisuju lečenje injekcijama, koje efikasnije ublažavaju problem, ali ga ne rešavaju ni trajno ni na duže staze, pa onda na red dolazi razmatranje razloga za i protiv operacije krajnika.

 

Krajnici su deo imunog sistema koji stvara limfocite, odbrambene ćelije, pa su posebno važni u prvim godinama života. Nalaze se u grlu i dele se na nepčane, ždrelne, jezične i tubne krajnike, a deci probleme najčešće stvara faringealna tonzila, poznatija kao treći krajnik. Kako ovaj krajnik učestvuje u „analizi“ svih stranih čestica koje tokom disanja ulaze u organizam, svaki lekar će dobro promisliti da li da detetu preporuči operaciju ili ne.

Svako uvećanje krajnika je signal za lečenje. Više od 80 odsto svih upala tonzila započinje kao virusna infekcija, a simptomi su povišena temperatura, blaži bolovi u grlu, kijavica, kašalj i često suzenje očiju. Ove infekcije, koje mahom izazivaju rinovirusi, adenovirusi, kao i virusi influence i parainfluence, najčešće pogađaju decu mlađu od tri godine. Međutim, kada se virusna infekcija zakomplikuje bakterijskom infekcijom, dolazi do uvećanja krajnika, visoke temperature, jakih bolova u grlu, opšte slabosti, malaksalosti, glavobolje i otoka limfnih žlezda sa prednje strane vrata.

Ako i vaše dete pati od čestih upala krajnika, isprobajte „Tonsilotren“, nemački prirodni preparat koji više od 75 godina na prirodan način pomaže u slučaju angine i hroničnog tonzilitisa.
On smanjuje upalu, otok i bol, vraća zaštitnu funkciju krajnika, smanjuje obim krajnika, podstiče izbacivanje gnojnih čepića, ublažava otok i zapaljenje limfnih čvorova.
„Tonsilotren“ podstiče jačanje imunog sistema u celini, ubrzava zarastanje oštećenih tkiva i sprečava ponovne angine i to za dva o po puta, kako su pokazala brojna klinička ispitivanja.

Promo tekst
Foto: xavier-mouton-unsplash

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno