Alternativna medicina
20.12.2018.

Isprobajte homeopatiju

Apoteke u Srbiji od 1. oktobra imaju prve školovane savetnike za homeopatiju koji su završili kurs o homeopatskim lekovima. Ovi specijalno obučeni apotekari rade u 67 beogradskih i tri kragujevačke apoteke.Kompanija „Alpen Pharma“ organizovala je prema standardima nemačke Akademije za homeopatiju prvi kurs iz homeopatije za zaposlene u apotekama, tako da vas sada u svakoj apoteci koja ima nalepnicu „Savetnik za homeopatiju“, čekaju farmaceuti koji imaju odgovore na sva vaša pitanja o lečenju pomoću kompleksnih homeopatskih preparata.

– Kurs je trajao godinu dana, bio je podeljen u četiri modula. Eminentni predavači, homeopate, članovi Srpskog lekarskog društva, specijalisti pedijatrije, imunologije, alergologije i otorinolaringologije uspeli su da nam na pravi način približe homeopatiju. Znanja koja smo dobili sada nam koriste u svakodnevnom radu u apotekama, a ja sam, zahvaljujući kursu, otkrila sasvim drugačiji pristup pacijentima – kaže mr ph Ivana Žunić, farmaceut i savetnik za homeopatiju.

Homeopatija je efikasna, blaga i holistička terapija, koja stimuliše i reguliše moć samoizlečenja organizma. A kompleksni homeopatski lekovi predstavljaju jedinstvene i proverene kombinacije pojedinačnih homeopatskih aktivnih sastojaka koje su delotvorne u tretmanu pojedinačnih bolesti.
Homeopatiju je priznala Svetska zdravstvena organizacija, prema čijem izveštaju ovaj metod lečenja zauzima drugo mesto u svetu, odmah iza kineske medicine. Klasična medicina zauzima tek četvrto mesto na listi SZO.

U Rusiji Homeopatsko društvo ima odsek pri Akademiji nauka, a Rusi toliko veruju u moć homeopatije da nema apoteke u kojoj se ne mogu nabaviti homeopatski preparati. Britanska kraljevska porodica se više od 100 godina leči homeopatijom. U Srbiji je, međutim, homeopatija dugo bila zapostavljena. Zakonski je priznata tek 2007, ali danas i kod nas ima sve veći broj pristalica.

Promo tekst
Foto: femmeactuelle.fr,

Ostavi komentar

Ostali komentari

  • Aleksandra Lisinac
    Aleksandra Lisinac

    Postovani, http://www.homeopata.rs/ Ovo je homeopatski centar Jevremovac, radi homeopata i prave lekove. Onda u Medigroupu radi odlican homeopata http://dr-ristic.medigroup.rs/homeopatija 011/4040100 telefon za zakazivanje. Nadam se da cemo vam pomoci. Pozdrav, Decjisajt

    25.01.2019. 11:10

Preporučeno

29.
May
2019
Alternativna medicina
23.
May
2019
Alternativna medicina
24.
Apr
2019
Alternativna medicina
string(0) ""
string(0) ""