Alternativna medicina
10.10.2018.

Nek leže i miruju

U ovo doba godine u opticaju je više od 200 virusa koji uzrokuju prehladu, ali i ozbiljnije respiratorne infekcije, pa su domovi zdravlja puni dece koja kašlju i kijaju, a među njima ima i onih koji se bore s visokom temperaturom. Iako će im pedijatar preporučiti mirovanje, oni često odlaze u vrtić nakon uzimanja antipiretika, jer roditelji zbog pritiska na poslu strahuju od otvaranja bolovanja. Osim što svom detetu otežavaju oporavak, oni time ugrožavaju i drugu, zdravu decu, pa se postavlja pitanje kada dete nikako ne bi smelo u kolektiv.

Deca koja imaju običnu prehladu – malo slinave i kašljicaju, a nemaju povišenu temperaturu i dobrog su opšteg stanja, mogu u vrtić. S jedne strane, male su šanse da će se njihovo stanje zakomplikovati, a s druge su male šanse da će nekoga zaraziti. Čak i da do toga dođe, klinička slika biće blaga, a sve tegobe proći će za nekoliko dana.
Međutim, dete koje ima povišenu temperaturu, uporan kašalj i crveno grlo, a uz to je bledo i slabo, nikako ne bi smelo u kolektiv. Zbog borbe s virusom njegov organizam je oslabljen, pa je samim tim i podložniji na dejstvo virusa i bakterija koje su u vrtić doneli njegovi drugari.

 

U tim situacijama najbolje je da dete ostane kod kuće, dok se povišena temperatura ne vrati u normalu. Dete treba da miruje, da se odmara, da pije tople čajeve i jede pileću supu, jer će mu sve to pomoći da što pre ozdravi. Inače, i za roditelje je bolje da izostanu s posla dva-tri dana, nego da vode bolesno dete u vrtić, jer će naredno bolovanje, ako se infekcija iskomplikuje, trajati nedelju-dve.
Osim toga, bilo bi lepo misliti i na drugu decu i na druge roditelje koji, kao i oni sami, ne mogu ili ne žele da izostaju s posla.

Iako od prehlade i virusa ne postoji stopostotna zaštita, dokazano je da se deca sa jakim imunitetom uspešnije bore s njima. Možda je ovo pravi trenutak da i vi učinite nešto po tom pitanju i da nabavite „Immunokind“. Ovaj homeopatski preparat iz palete „Mama Natura“ predupređuje infekcije gornjih respiratornih organa kod beba i dece i sprečava njihovo ponavljanje.
Osim što jača organizam, „Immunokind“ povoljno deluje i na obnovu i očuvanje sluznice gornjih disajnih organa, ublažava simptome prehlade kao što su zapušen nos, kašalj i otežano disanje. Ovaj preparat može da se daje bebama od prvog dana života, predškolcima i školarcima i to u dužem vremenskom periodu, uz obaveznu konsultaciju s pedijatrom ili farmaceutom.

Promo tekst
Foto: ddimitrova-pixabay-opt

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno