Alternativna medicina
30.09.2017.

Upaljene desni sve govore

Nicanje mlečnih zuba kod neke dece prolazi gotovo nezapaženo, ali se mnogo češće taj proces odvija uz velike muke i neprospavane noći. Roditelji prvo primete da je dete razdražljivo, da loše spava, plačljivo, a ponekad se javlja i blago povišena temperatura. Međutim, kod mnogih mališana javljaju se i kašalj, povišena temperatura, retke stolice i odbijanja hrane, što podseća na prehladu.
Da bi roditelji mogli procene da li detetu niču zubi ili je prehlađeno, treba da pogledaju da li su mu otečene desni.

Mlečni zubi obično počinju da rastu oko šestog meseca i niču sve do treće godine, kada izbijaju petice, poslednji kutnjaci, a simptomi rasta zuba razlikuju se od deteta do deteta.
Roditeljima se savetuje da ne brinu previše, da ne paniče i da vode računa o bebinim desnima ako su crvene i natečene. Ukoliko izbijanje zuba prati i visoka temperatura, iznad 38,5 stepeni, treba je obarati antipireticima, a ukoliko dete ima dijareju, preporučuje se nadoknada tečnosti, da ni bi dehidriralo.

Što se bola i neprijatnosti tiče, većina dece biće razdražljiva i plačljiva, ali im tu teško možete mnogo pomoći. Nabavite specijalne glodalice, jer pritisak na desni ponekad pomaže. Držite ih u frižideru, jer hladna plastika umiruje upalu. Vodite računa da sva ova pomagala budu besprekorno čista, kao i sve druge stvari koje će dete, u potrazi za olakšanjem, trpati u usta.
Ako vam u apoteci ponude i neki od gelova koji hlade upaljene desni i tako olakšavaju tegobe, dobro razmislite, ipak je to hemija.

Probajte „Dentokind“
Jedno od proverenih rešenja za upaljene desni i bolno nicanje zubića pruža homeopatija. Reč je o tableticama „Dentokind“ koje se rastvaraju u kašičici vode i daju bebi tri puta na dan. Istraživanja pokazuju da se primenom "Dentokind" tableta značajno smanjuje ili nestaje bol u desnima, nervoza, nesanica, bol u uhu, dijareja I drugi simptomi bolnog nicanja zuba kod dece. Poboljšanje se može primetiti već posle nekoliko dana primene preparata.
U sastav ovog preprata ulaze samo prirodne i pažljivo odabrane komponente koje olakšavaju i smanjuju sve tegobe koje prate nicanje prvih zubića.

Foto: dreamstime_m_48104044-Oksun70

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno