Dojenje
19.09.2022.

Da budućoj mami dojenje bude lako, edukacija je zakon

Trudne ste i uživate u tom blagostanju. Možda vam je teško, imate mučnine, morate da održavate trudnoću, a možda i ne osećate neku posebnu promenu, osim da vam stomak raste. Srećni ste nakon svakog pregleda, jer se bliži dan kada ćete upoznati svoje dete. Ono što je sigurno, želite da mu pružite najbolji početak. U vašoj glavi su brojna pitanja na koje tražite odgovore, a niste ni svesne da ste već postale majke, da krećete da pravite planove za svoju bebu, od uređenja njenog kutka pa sve do štednje za školovanje. Sve vam je lepo, primećujete drugu decu u parkiću više nego obično, smejete se, radujete jednom novom poglavlju života koje je pred vama, i za koji mesec već ćete se pitati kako ste uopšte živele bez tih okica, koje u vama vide svoj najveći oslonac.

Šta je sve jedna majka spremna da uradi za svoje dete!?


Trudnoća je period kada i više pažnje poklanjate onome što je vaša majka činila za vas. Na vaš poziv već je tu da vam spremi omiljeno jelo i skocka sve da se vi ne mučite. A tek kakve ona planove ima! Puna je i saveta sve u cilju da beba napreduje, da bude zdrava i buckasta. Zato odmah i kreću saveti vezani za dojenje, pripremu grudi, izmazivanje, nabavku pumpica i slično. Znaju svi da je majčino mleko 100% prirodno, zdravo, najbolje što beba može da dobije u prvih šest meseci. Ali, neke znaju i da komšinica nije dojila, jer “nije imala mleka”, pa pomisli da možda i nju ta sudbina čeka jer su joj uvučene bradavice, male grudi. Ujedno, ni njena majka nije dojila, a kako je presudna genetika, sumnja i u sebe. I tako naširoko i sa sigurnošću da nekima dođe u startu da odustanu.

E, tu nastupa jedna ekipa, koja je spremna da odgovori na sva pitanja, nedoumice, da vas pripremi da uspešno dojite. Setite se samo kako vam je lako bilo da vas preslišava profesor kada ste naučile gradivo ili kako ste se na početku malo pomučile, ali bicikl ste savladale da vozite. Neke čak i vožnju rolera, klizanje, skijanje. Jasno je da se uz dobre instruktore uspeh postiže. Mi smo baš takve, samo u oblasti dojenja pozvali na XI Avent festival dojenja i što je najlepše, omogućili besplatnu online edukaciju trudnicama iz cele Srbije. I to nije sve, ginekologu akušeru, neonatologu, patronažnoj sestri i psihologu moći će da postave brojna pitanja. Tradicionalno, najviše vremena smo odvojili za Vršnjačku savetnicu za dojenje, njoj se najviše veruje. 

Naš generalni sponsor Philips Avent, kao brend, koji kompletnu podršku pruža dojiljama, raduje se ovoj edukaciji. Tu je od njihovog početka jer edukacija je veoma važna, pa Avent kad zatreba uskoči na radost i mama i beba, da ohrabri svaki napor majke da uspostavi laktaciju i doživi najlepše trenutke svoje prisnosti sa bebom.
Tu su i Rosa, koja zna da "Beba bira gde" će i kada da sisa, Tosama da pripremi i mamu za porodilište i bebu za dolazak kod kuće, i Mama natura, koja spremno nudi rešenja za brojne tegobe, koje mogu da imaju mama i beba, ali i deca starijih uzrasta. Homeopatski lekovi već odavno su primat u svetu, ali i u Srbiji opravdano dobijaju sve više poverenja. Svi oni, zajedno sa nama, portalom decjisajt.rs kao organizatorom, spremno čekaju da online pristupite edukaciji 6.oktobra. Za sve ostalo, mi ćemo se pobrinuti.
Da osigurate sebi mesto prijavite se OVDE, a da vas još malo ubedimo da nam poklonite poverenje, šaljemo utiske jedne mame, koja nam se danas, nakon što je videla kampanju za festival, obratila rečima:
"Ne znam da li će neko pročitati mail, ali samo da kažem da sam gledala edukaciju i mnogo mi je pomogla. Porodila sam se prvog septembra, i to se porodjaj završio carskim rezom... Primenila sam sve što sam saznala od vas i uspešno dojim bebu od prvog dana." mama Jelena Dimitrijević

Drage trudnice i mame, jedva čekamo da i od vas dobijemo e-mailove slične sadržine.
Do 6.oktobra budite nam zdrave, nasmejane i srećne.

foto:decjisajt.rs

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Guralice 11/70179
2u1 guralica igračka za bebu 11/70179
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.899,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Pojas za trudnice, UB04  
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.800,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Avent Set za Lakše Dojenje sa Ručnom Pumpicom je idealan kao poklon pri rođenj...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.999,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno