Roditeljstvo
12.01.2022.

Iskoristite naredne dane za uživanje na otvorenom

Mnogima je odlazak na planinu suviše veliki poduhvat pa se radije odlučuju da zimske dane provedu u svom mestu. Dok su ranije klizališta bila rezervisana samo za pojedine, odnosno glavni grad, danas gotovo svaki trg može da se pohvali mestom u kome deca i odrasli nesmetano mogu da klizaju.

Klizanje se brzo uči

Ako ste ikada vozili rolšue ili rolere, ili eventualno skijali lako ćete se snaći i na ledu. Činjenica je da nećete postati za kratko vreme vrhunski klizač, ali solidno održavanje na ledu je moguće. Vremenom, u zavisnosti od vaše upornosti bićete sve bolji, ali vam za užitak i nije preko potrebno da ste iznad proseka.

Nikad nije kasno da stanete na led

Možda u detinjstvu i mladosti niste imali prilike da klizate, ali sad kada su vaša deca stasala za prve korake na ledu, eto prilike da se i vi oprobate. Strah od padanja je mnogo intenzivniji kod starijih osoba no, uvek možete da klizate blizu ograde za koju povremeno i možete da se pridržavate. Neka klizališta imaju i podršku u vidu kolica koja gurate(nešto poput bebi guralice za prohodavanje)tako da se i na taj korak možete odlučiti. Svakako, savet je da, ako ste u prilici platite par časova kako bi klizanje zaista bilo i uživanje. Podrazumeva se da za piruete i skokove obuka je obavezna.

Godine nisu presudne, već želja da zaplešete na ledu

Ne potcenjujte svoje godine jer klizanje je sport koji opušta. Ako imate volju biće i te kako lako. Ono što izvode drugi na ledu vas ne treba da se tiče. Nametnite sebi ritam koji vam prija i opustite se. Izbegavajte gužvu kako vas ostali klizači ne bi dekoncentrisali. 
Kada jednom savladate tehniku, sve ostalo je rutina, isto kao i vožnja bicikla ili automobila.
 

Idealno je da klizate na otvorenom
 

Sezona klizanja traje svega par meseci te je u toj činjenici i dodatna čar ovog sporta. Osim klizaljki, koje možete i da rentirate, ništa posebno vam nije potrebno od opreme. Zapravo, potrebno je sve ono što već nosite u hladnim zimskim danima, tople pantalone, jakna, šal, kapa,rukavice. Ako vam znači, možete i da se našminkate što retko koji sport dozvoljava.
Ukoliko vam se klizanje dopadne, predlog je da nabavite svoj par, jer često znaju da budu neudobne i deformisane klizaljke koje se iznajmljuju. 
Dok je napolju hladno vi ćete već da se ugrejete dok uživate u klizanju, nakon čega predlažemo i da popijete neki topao napitak. Sat vremena klizanja doneće vam osmeh na lice i dodatnu energiju za druge obaveze koje su pred vama.
Kako su deca ovih dana na raspustu ili online nastavi potrebno je da ih što više aktiviramo. Iako ponekad vreme bude takvo da bi ste radije ostali kod kuće, pokrenite se i opustite na loaklnom klizalištu. Svež vazduh, crveni nos i obrazi su nam potrebni jer zima je generalno godišnje doba u kome dosta vremena provodimo u zatvorenom prostoru. Vreme je da promenimo te navike.

foto:maks-styazhkin-unsplash

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Društvene igre RA27623
Društvena igra GraviTrax Tunnels RA27623
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.099,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Društvene igre RA26639
Ravensburger društvena igra Diznijev lavirint, RA26639 
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.490,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

19.
Apr
2024
Porodični odnosi
28.
Mar
2024
Porodični odnosi