Roditeljstvo
24.12.2021.

Ove igračke za paketiće su idealne za igru u kući i dvorištu

Obično aktuelne igračke sa TV reklama su izbor mališana za Novu godinu. No, neki roditelji i deca “ne nasedaju” na trenutno popularne već biraju igračke kojom će se deca dugo igrati a njihova mlađa braća i sestre ih nasleđivati. Takve su mnoge igračke za bebe, ali i za stariju decu.


Bebi gimnastika


Kad god pomislite na bebu trudite se da izaberete igračku koja će značiti i njoj, ali i njenim roditeljima. Igračka, pogotovo u najmlađem dobu treba da bude deci dovoljno zanimljiva, da im privlači pažnju, a u isto vreme i da bude bezbedna. Deci će pažnju držati ona koja im razvija motoriku, koja ima nežne tonove, i funkcioniše po principu akcija-reakcija. Već sasvim mala deca razumeju šta treba da urade da bi izazvala određenu reakciju. Ono što je važno, dugo će se iznova igrati i dati oduške svima koji brinu o bebi.


Šatori za decu su uvek aktuelni


Nema tog deteta koje ne voli da razvlači čaršave po kući i izdvoji kutak samo za sebe u kom će se igrati sa lutkama, plišanim drugarima, ali i svojim pravim drugarima. Neretko će tražiti da im u takvom ambijentu pustite film i dozvolite im da prespavaju noć. Šatori za decu nisu samo igračka za dvorište već i za kućne prilike. U njima se čitaju knjige, boji, crta. One su na kraju dana i sklonište za razbacane igračke. 
Na svakom pikniku su nezamenljiv prostor za igru i mališani su spremni u njima sate da provode igrajući se. Naravno, ima ih različitih kvaliteta pa, posebno, ako planirate igru za više dece, odaberite kvalitetnije modele.


Tuneli za igru


Možda se komšijama ne dopadne da u kući imate tunel za igru, ali je to igračka koju deca obožavaju. Pri tome, ne pravi se velika buka, iako može tako da deluje. Tuneli su interesantni dečacima i devojčicama, podjednako onima od godinu i po dana, ali i starijima. Interesantni su često i tatama, spremnim da se igraju. I njihova je prednost što se deca mogu igrati i u kući i dvorištu. Bezbedni su, a opet zahtevaju fizičku aktivnost. Svaka igračka koja od dece zahteva fizički angažman je važna pogotovo u vreme kada ona dosta vremena provode gledajući u različite ekrane tv-a, tableta, telefona. Zato one koje ih pokreću uvek treba da budu prioritetan izbor.


Društvene igre za celu porodicu


Praznična atmosfera je važna zbog porodičnog okupljanja jer je značajno da što više vremena deca provode sa roditeljima. Nije to samo fizičko prisustvo već druženja, zajedničko gledanje filmova, ali i igranje koje će svima prijati.
 Pronađite adekvatnu društvenu igru, sigurno ćete svi u njoj i uživati. To mogu biti i nove karte, ali i neke nove igre za dva ili više igrača.

Ne generalizujte igračke


Ne treba se slepo držati preporuka tipa igračke za dečake ili igračke za devojčice jer u svakoj od njih mogu uživati i jedni i drugi. Interesovanja dece su različita te je ovakvo razdvajanje nepotrebno. Deca, kao i odrasli imaju pravo da vole različite stvari, a posao odraslih je da ih osluškuju i usmeravaju, ali i podržavaju. Igrajte na kartu korisnosti. Nemojte, koliko god novca da imate deci kupovati nepotrebne igračke, za koje unapred znate da ih neće zanimati. Dobro razmislite i objašnjavajte svoj izbor. Deca treba da imaju stav,ali i da razumeju da one igračke sa tv reklama nisu i najbolje rešenje za njih.
Prilikom izbora igračaka rukovodite se i onim kojim ste se vi kao deca igrali, ali i igračkama koje vam se mogu dopadati u sadašnjem trenutku. Deca obično prilikom igre biraju one koje im ne zahtevaju veliki intelektualni napor, već one koje će ih opustiti i razonoditi i koje u skladu sa njihovim uzrastom im i odgovaraju. Ako se time rukovodite, budite sigurni da nećete pogrešiti.

promo tekst
foto: kidsland.rs

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Hasbro brzi monopol E7033
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.749,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Staze i garaže 033458,ba
Vatrogasna stanica 033458
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.399,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno