Školarci
08.08.2022.

Ne čekajte poslednji trenutak da nabavite neophodan pribor za vašeg školarca

Sa prvim danima avgusta mnogi roditelji razmišljaju o početku školske godine i neophodnoj opremi za njihovog đaka, pogotovo ako je u pitanju prvak. Neki su izbor napravili još pre odlaska na odmor, ali većina čeka poslednjih petnaestak dana pred polazak u školu da nabave sve što im je potrebno. 
Ipak, ukoliko neki konkretan model ranca ili pernice vaš mališan želi, moguće je da zakasnite. Školski pribor uglavnom nije na sniželju, modeli se ne obnavljaju, novi stižu tek na proleće te se svakog narednog dana sužava izbor. Naravno, ni jedno dete neće ostati bez ranca, ponuda je velika, te treba imati strpljenja i razumevanja za dečiji izbor.
Ako imate đake starijih razreda, sa njima treba pričati o bužetu, koji želite da izdvojite za neophodan pribor, dok sve odluke prepuštate njima. Sa mališanima je drugačije, njima je pomoć starijih neophodna.

Školske torbe kupite online, na internetu je kompletna oprema za školu dostupna


Kupovina za roditelje, bake i deke nikada nije bila lakša, jer danas je sve dostupno online. Naravno da nije isto kada odete u radnju i imate prilike da pipnete i isprobate svaki ranac, da se uverite u njihov kvalitet, ali obilazak radnji i te kako može da bude stresan, pogotovo ako imate nezainteresovano dete. Budući prvaci bi radije da pogledaju neku igračku nego da donese tako “bitne” odluke kao što je model ranca, pernice ili torbe za patike. Zato je idealno da budete siti i na našem sajtu pogledate ponudu od preko 350 anatomskih rančeva za prvake, odnosno preko 2700 artikala iz školskog programa. Jednostavnim odabirom brenda, modela, kategorije doći ćete do željenog modela. Ono što je važno, za početak napravite užu selekciju, a ukoliko ste iz Beograda i ipak želite lično da obavite kupovinu, ne brinite, u prodavnica “Zavrzlama” na Voždovcu čeka vas najbolja podrška te je odluku lako doneti.

Pernica ne mora da prati desen ranca


Nekada su naše majke isključivo birale istu boju cipela i tašne, i to je bilo nepisano pravilo, koje je naša generacija nasledila. No, već godina pravilo ima brojne izuzetke i retko ko se nije usudio da ga ne prekrši. Da, sada se sve slaže i sve može da bude baš kako pojedincu prija. Isto važi i za rančeve i pernice. Ako je mališan odabrao maskirni ranac, i te kako pernica može da ima fudbalski motiv. Možda se nekome od ukućana njegov izbor neće dopasti, ali baš zato treba insistirati na ličnom izboru, u okviru kojih ne moraju da se poštuju ni boje ni deseni, a ni brendovi. Nije čak važno ni kakvo je punjenje pernice jer bojice, olovke i flomastere deca brzo potroše, pa će pernica često da menja pribor. Važan je kvalitet i na tome jedino treba insistirati.

Iskustvo je pokazalo da majke mogu da budu “komplikovani kupci”

 

Neretko u knjižari zatičemo situaciju u okviru koje stariji govore detetu da samo odabere željeni ranac, a onda slede pokušaji promene njegove odluke. Često roditelji nisu svesni koliko treba da budu zahvalni detetu koje je brzo donelo odluku. Oni treba da mu pomognu, ali tako što će mu sugerisati određene modele birajući po kvalitetu i cenovnom rangu, a konačnu odluku ipak prepuste detetu. Inače, uglavnom se dete lako odluči, vidi se taj sjaj u očima kada se uhvati za željeni model i radosno podeli vest sa ostalima u vezi sa odabirom. Ipak, često, agonija kreće baš u tom trenutku, kada, uglavnom majke, krenu psihički da “lome” mališana postavljanjem brojnih pitanja, poput “Jesi li siguran(na)?, A zar ti se ne sviđa više ovaj drugi?”. Deca, koja su navikla na ovakve situacije, postaju nesigurna u svoju odluku, i dok neka nastavljaju da insistiraju na istoj, poslednji adut majke je rečenica” Da znaš da ćeš taj ranac da nosiš naredne četiri godine!” Iako je ova izjava realna, nju deca doživljavaju kao pretnju i ona početna radost u vezi sa kupovinom ranca, po kome će prvak da bude prepoznatljiv, polako jenjava i dete ponekad ode tužno iz radnje, neretko sa ljutom majkom, koja je zamislila da se ranac slaže uz nove patike ili jaknicu, iako je realno da će mališan svega par meseci kupljenu odeću i obuću moći da nosi, usled očekivanog rasta. Ranac će mu ipak potrajati.
Da ne bi kupovina ranca bila tužan čin za dete ili frustrirajuća za roditelje, pročitajte naše savete za kupovinu ranca OVDE. Biće vam jasnije u kom trenutku i zašto tu odluku je najbolje da prepustite detetu.

Šta ako se detetu ipak posle nekoliko dana ne dopada odabrani ranac?


Ovo su retke, ali moguće situacije u kojima glavnu ulogu imaju roditelji. Pre same kupovine stariji znaju interesovanja deteta i treba da saslušaju dete. S druge strane, mališan treba da im ukaže na svoje želje, poput motiva, boje. Nikako u samom procesu kupovine ne treba pretiti detetu zbog izbora, niti mu menjati odluku već ga podržati u toj odluci i pokazati oduševljenje njegovim izborom. Imajte na umu da će ono da nosi taj ranac, po njemu će biti prepoznatljivo u školi i nema mesta za bilo čiju ljutnju. U takvim situacijama dete se neće predomilsiti i biće sigurno u svoju odluku. Ukoliko mu kasnije kod kuće “nabijate na nos” da nije napravilo pravi izbor, može da dođe i do revolta i odbijanja da ranac nosi. Da se to ne bi desilo, najbolje je da vam još jednom potvrdi odluku. Ako ipak posle nekog vremena želi da zameni ranac, kupovinom online to je moguće, ali deklaracija ne sme biti skinuta i ranac ne sme biti korišćen da bi prodavac mogao da izvrši zamenu ili eventualno vrati novac. Rok za povrat je 15 dana od kupovine.
Kako ovo pravilo ne važi za kupovinu u maloprodaji, važno je da se u kupovinu ide pripremljen, da se saslušaju želje i potrebe deteta i prepusti njemu odluka. Zadovoljstvo cele porodice će biti na visokom nivou, te takvu kupovinu treba i nazdraviti.
Dragi roditelji i đaci,
srećan vam početak nove školske godine!

foto: liveinternational srbija, skolske-obaveze-pressfoto-freepik-opt

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Anatomski ranac Maxx Unicorn 161629
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.499,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

06.
Mar
2024
Školarci
20.
Sep
2023
Školarci
05.
Sep
2023
Školarci