Školarci
16.05.2022.

Rančevi za školu biraju se strpljivo i pažljivo, a konačna odluka je na strani deteta

Svakog aprila i maja aktuelan je upis đaka u prvi razred, pa tada već kreće i potraga za adekvatnim rancem za školu, ali i pratećim priborom za budućeg prvaka. Odluka nije laka, bar kada su roditelji u pitanju, naročito što je neretko i cela familija uključena u proces odlučivanja pa se od, naizgled malog problema, napravi veliki i svi imaju mišljenje. Kako to uraditi na lakši način i kako opustiti jednog budućeg đaka na sve ono što mu obrazovanje donosi u narednom periodu?

Polazak deteta u školu je veliki događaj za celu porodicu


Svi se raduju budećem prvaku, od baka i deka do starijeg brata. Svako bi, u isto vreme da da svoj doprinos da mali đak već od prvog dana zasija punim sjajem. U pojedinim domovima nervoza ulazi na velika vrata, pa su deca često u čudu jer vide, a nije im jasno zašto je svima u njihovom okruženju veoma važan 1.septembar i početak obrazovanja. Oni bi ipak radije se igrali i zadržali sve po starom, videli mamu nasmejanu i preskočili ovaj period, koji može da bude i te kako mučan. No, dobra vest je da to zaista ne mora da bude tako i da se, uz pravi savet priprema može obaviti na bezbolan način.

Za početak, pričajte detetu o periodu koji mu predstoji


Mališan vidi da se nešto bitno dešava, a u zavisnosti kako mu odrasli predstave polazak u školu zavisiće i njegov odnos prema njoj. Pričanje detetu o velikom broju drugara, sedenju u klupi, druženju i učenju na zabavan način učiniće da sa nestrpljenjem očekuje 1.septembar. Neka deca obožavaju kupovinu novih stvari, kao i igračaka, pa odabir ranca, pernice, vreće za patike i brojnog pribora može dodatno da mu ulije radost. Naravno, neizostavne su nove patike i odeća, sve ono što je potrebno detetu koje raste. 

Neka ranac za školu dete samo izabere


Rančevi za školu su najvažniji deo školskog pribora do kojih je deci stalo. Razgovarajte pre odlaska u prodavnicu ili odabira na sajtu o onome što bi oni želeli. Nekada deca biraju omiljene crtane junake, poput Disnijevih i Marvelovih, a nekada su im važne boje, slaganje ranca sa odgovarajućom pernicom u istom desenu. Ako znate da je vaše dete neodlučno, onda je najbolje da se odluči baš za boju ranca, jer tako da ćete eliminisati sve ono što nije u njegovoj zamisli.
No, pre takve, potrebno je da se odlučite za anatomski ili ergonomski ranac, kao i manji ili kutijasti model. Noviji anatomski modeli rančeva su light verzije što je veoma važno s obzirom da je pun ranac đaka prvaka težak preko 6kg. Možda u startu želite da se odlućite za ranac na točkiće ukoliko procenite da je to najbolje rešenje za vaše dete.
U kom god pravcu da ide vaša odluka, idealno je da odaberete tri ili četiri ranca, koji vam odgovaraju po kvalitetu i ceni, a konačnu odluku od tih odabranih prepustite detetu. Na ovaj način će svi biti zadovoljni, a pre svih dete jer je na kraju ono odabralo ranac.

Ranac za školu kupite online


Da bi izbegli veliki stres obilazeći razne prodavnice predlog je da kupovinu obavite online. No, pre nego uz pomoć računara ili telefona krenete u potragu, naoružajte se strpljenjem jer je ponuda zaista velika. Svi detalji ranca, od težine, veličine i otpornosti materijala nalaze se u opisu artikla. Za većinu njih je i dostava besplatna, a isporuka jako brza. Ono što je dobro kod online kupovine na proverenim sajtovima je i činjenica da ste zaštićeni pa, ukoliko vam se artikal ne dopada bez problema isti možete vratiti u roku od 14 dana od kupovine.

Dečjisajt u svojoj ponudi ima preko 1500 različitih modela rančeva za školu


Decjisajt je online mesto sa najvećom ponudom rančeva, od kojih većinu možete kupiti i u partnerskoj prodavnici Zavrzlama u Ustaničkoj ulici u Beogradu. Takođe, nudi i brojne savete prilikom odabira ranca. Njihov dodatni adut je i spremnost da se svakom kupcu posebno posvete i ponude brojna rešenje u skladu sa željom deteta. Napisali su i brojne tekstove o ovoj temi, koji će vam sigurno pomoći da napravite najbolji izbor, onakav kakav vaše dete i zaslužuje.
Foto:White77-pixabay, decjisajt

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Ergonomski ranac Liverpool 530601
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.499,00 RSD
5.599,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Torbe za užinu M872301EUR
MAPED termo torba za hranu Kids pink M872301 Kapacitet 9L
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.699,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

06.
Mar
2024
Školarci
20.
Sep
2023
Školarci
05.
Sep
2023
Školarci