Predškolci
06.11.2023.

Pustite ih da šljapkaju po baricama

Retko ćete sresti ljude koji vole da šetaju po kiši, čak i onoj letnjoj, a o ovoj jesenjoj, koja nam tek predstoji, da ne govorimo. Ako nismo u gradskoj gužvi i nigde ne žurimo, kiša može da bude i romantična, ali i zabavna, naročito sa decom.

Gumene čizme za decu su obavezne da bi uspešno pregurali jesen


Gumene čizme za decu su u jesenjim mesecima najvažniji „rekvizit“ za igru. Zamislite koliko je lepo da pronalazite barice i šljapkate po njima. Setite se dana kada ste vi bili deca i uživali da sa bratom ili sestrom svaku baru „overite“ posmatrajući ko je od vas više vode istisnuo i onog drugog isprskao.
Na vremenske prilike ne možemo da utičemo, a svaku od njih treba maksimalno da iskoristimo za uživanje. Uvek se setite da je bolje da vaš mališan sa osmehom od uva do uva skače po baricama, pa onda onako srećan i zadovoljan obavi sve zadatke koje ste mu namenili, nego da presedi uz televizor ili igrice.
Sigurno će i bolje da spava i biti poslušniji nakon uživanja na kiši. Kupanje mu svakako sledi, tako da ćete bez pompe i to obaviti odmah nakon ovakve igre.

Puzzle za decu su odlična zabava za kišne dane


Deca ne očekuju da se uvek neko igra sa njima i treba ih pustiti da se sami zabave. Puzzle slagalice za decu su ono što će im zaokupiti pažnju i zabaviti ih dok vi obavljate neke druge poslove. Naučite ih da, nakon što slože slagalicu, istu vrate u kutiju i ostave za narednu priliku. Mališani od najranijeg uzrasta uspešno vode računa o svojim stvarima, te što pre treba da steknu naviku sređivanja.

Insistirajte na kreativnom igranju


Plastelin, Clay masa za modelovanje, papir u boji i još mnogo toga dostupno je za one kojima mašta ne manjka. Čak i da sami niste kreativni, na YouTube kanalu je toliko predloga za kreativno igranje, da samo treba da nabavite adekvatnu opremu koju ćete naći u svakoj bolje snabdevenoj knjižari. Papirna odelca za lutkice, novogodišnje kape, čestitke, ukrase za jelku, svašta nešto može mališan uz pomoć odraslih da napravi. Takva igra idealna je za kišno vreme, za samostalnu ili igru u društvu.

Od kuće do školice za kišu su idealne kabanice


Neke su šuškave, neke poput jaknica u liku bubamarice, leptirića, astronauta, možda čak i crtanog junaka. Neophodne su za kišno vreme za svakog malog pešaka. Dobra kabanica štiti i odelo i ranac, a u kombinaciji sa kvalitetnim gumenim čizmicama vaš mališan stiže suv do svake destinacije.

Pravo je vreme da im poklonite kišobran


Deca ih obožavaju i rado šetaju svoje omiljene kišobrane. Za njih je to modni detalj koji im se slaže uz čizmice i prkosi tmurnim oblacima.
Kaže se da nema lošeg vremena, samo neadekvatne opreme da te vremenske prilike isprate. Za kišno vreme dostupne su kišobrani, čizmice, kabanice. Samo treba izabrati omiljeni dezen za svako dete, a to zaista nije teško.

Foto:gumene-cizme-za-decu-dreamstime_m_140280948-Famveldman, dreamstime_m_109381295-soleg1974

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Kišne kabanice za decu 000019012, fok
Kabanica  pončo Mickey 2400000728
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.799,00 RSD
Veličina
1
2
Sačuvano u omiljne
Kišne kabanice za decu kabanica-zmaj
Kabanica-jaknica nodoljiva u svim vremenskim prilikama! Prelepa kabanica Vizez odu&scar...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.990,00 RSD
Veličina
4
5
Sačuvano u omiljne
Gumene čizme 6033-leptir
Kidorable gumene čizme LEPTIR
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Veličina
23
24
26
31
32
Sačuvano u omiljne
Gumene čizme 6032-astronaut
Kidorable gumene čizme ASTRONAUT
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Veličina
23
25
26

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

28.
Feb
2024
Predškolci
02.
Feb
2024
Predškolci