Predškolci
31.03.2023.

Kako da ojačate imunitet deteta koje ide u vrtić

Deca koja idu u vrtić neminovno dođu u kontakt sa raznim virusima i bakterijama. To znači da su i vrtićke bolesti česte, ali zbog njih ne treba da paničite. Ipak, kako biste izbegli da vaše dete bude stalno bolesno i prehlađeno, važno je da obratite pažnju na njegov imunitet i da ga ojačate zdravim navikama. 

Higijena je na prvom mestu


Najbolji korak u sprečavanju kontakta deteta sa virusom jeste da ga naučite da redovno pere ruke - posle igre, pre jela, posle korišćenja toaleta, tj. kad god su one vidno prljave. Ovako ćete sprečiti širenje virusa i bolesti. 

Zdrava ishrana jača imunitet kod deteta


Sveže salate neka budu deo svakog dečjeg obroka. Sveže voće je takođe jako zdravo. Ishrana treba da sadrži i sezonsko povrće, žitarice celog zrna, meso, mlečne proizvode sa smanjenim procentom masti. Uključite masne kiseline iz ribe ili semenki u detetovu ishranu. Omega-3 masne kiseline su odlične za jačanje imuniteta. I da, jedna od osnovnih stavki jeste dovoljan unos tečnosti, ali da to ne budu sokovi već prvenstveno voda i čajevi, ali bez šećera.

Za imunitet je važno da dete dovoljno spava


Dete mora da spava dovoljno, a količina sna zavisi od godina. Ovo je jedna od najvažnijih stvari za imunitet jer ako dete ne spava dovoljno, telo ima ograničenu mogućnost da stvara proteine citokine, koji se bore protiv infekcija i sprečavaju bolest. Praktikujte da dete svako veče ode u približno isto vreme na spavanje – isključite ekrane, osigurajte da je soba optimalne temperature, tiha i zamračena.

Kretanje jača imunitet


Obratite pažnju da li se dete igra, trči, druži se sa drugom decom, ili radije sedi pored ekrana. Kretanje je mnogo važno za imunitet jer fizička aktivnost pozitivno utiče i na fizičko i na psihičko stanje deteta.

Vakcinacija deteta se podrazumeva


Nemojte preskakati vakcine iz redovnog kalendara vakcinacije. Vakcine jačaju naš imuni sistem i bore se protiv raznih bolesti. One ne zamenjuju naš imunitet u borbi protiv bolesti, one ga, zapravo, jačaju. 



Immunokindom ojačajte dečji imunitet 


Dakle, uz ostanak deteta kod kuće, zdravu ishranu i dovoljno sna, u ovim trenucima najvažnije je jačanje dečjeg imuniteta, a to se postiže korišćenjem kompeksnog homeopatskog leka Immunokind. Pored opšteg dejstva na jačanje imunog sistema Immunokind povoljno deluje i na obnovu i očuvanje sluznice gornjih disajnih organa, a simptomi kao što su zapušen nos, kašalj i otežano disanje, gotovo nestaju, dok su šanse za razvoj druge infekcije značajno smanjene. Immunokind povoljno deluje i kod beba od prvog dana života, male dece, i dece predškolskog i školskog uzrasta. Može se koristiti i u dužem vremenskom periodu, uz obavezne konsultacije sa pedijatrom ili farmaceutom.

foto: Myriams-Fotos-pixabay, ddimitrova-pixabay

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Kamioni i bageri 034139CT
Rovokopač Bruder 034139
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.032,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Staze i garaže 627027CT
Set Vatrogasna stanica sa figurama 627027
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.402,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

28.
Feb
2024
Predškolci
02.
Feb
2024
Predškolci