Alternativna medicina
04.03.2014.

Izlečite alergiju homeopatijom

Blagovremena i pravilna upotreba lekova protiv alergije na polen može da spreči pojavu simptoma. Jedno od efikasnih, prirodnih rešenja je i primena homeopatskih lekova za alergije. Ovi lekovi su dostupni u svakoj apoteci i kupuju se bez recepta

Alergije kod dece

Alergije i astma su najčešće hronične bolesti u Evropi, pa se procenjuje da 80 miliona odraslih Evropljana pati od nekog tipa alergije. Kad je u pitanju broj dece sa alergijskim tegobama, procenjuje se da čak 30-40 odsto dece pati od nekog tipa alergije, ali se taj broj povećava iz dana u dan.
- Neka procena je da će već 2015. godine svako drugo dete imati polensku alergiju, a za odrasle kažu negde 2025. svaki drugi čovek će imati polensku alergiju. To se neverovatnom brzinom širi. Zašto se tako širi - mnogo je teorija. Ali izgleda da smo mi izgubili ono primarno u čoveku, ljudi danas jedu prilično prerađenu hranu, nemaju više infekcije, nemaju parazite, smešno zvuči, ali tamo gde ima glista i parazita, tamo nema alergija – kaže  prof. dr Branimir Nestorović, pedijatar, pulmolog i alergolog.
Prema njegovim rečima alergijski rinitis se javlja u bilo kom starosnom dobu, a najčešće u periodu od 8. do 11. godine života.
Lečenje alergija je vrlo složeno. Klasični lekovi, srećom, nisu jedini način da se sa njima izborimo. Od alternativnih metoda lečenja posebno se ističe homeopatija, koja naučno dokazano postiže ogromne uspehe u lečenju alergijskog rinitisa.
- Najčešći uzročnik pojave alergijskog rinitisa su polenova zrna biljaka. Simptomi alergijskog rinitisa obuhvataju kijanje, svrab i curenje nosa, zapušen nos, kao i mnoge druge neprijatne pojave koje onemogućavaju obolele u svakodnevnim aktivnostima. Kada je u pitanju lečenje, noviji radovi iz medicine dokumentuju jednaku efikasnost homeopatskog lečenja alergijskog rinitisa i korišćenja terapije klasične medicine - kaže prof. dr Nestorović.

Polenska alergija - kako se izboriti sa njom

Savete za olakšavanje tegoba kod polenskih alergija, ponudila je Marija Krivačić, magistar farmacije.
- Svakako je potrebno promeniti životne navike, a to znači izbegavati kontakt sa alergenom, svakoga dana prati kosu, često u toku dana menjati garderobu, kada su visoke koncetracije polena koristiti klima uređaje za provetravanje prostorija i slično. Pored klasične terapije danas imamo i homeopatske lekove koji su prirodnog porekla, mogu ih koristiti i deca i odrasli, a mogu se kupiti u svakoj apoteci bez recepta - zaključila je Marija Krivačić.
Dečji sajt

Najčešće tegobe
– začepljen nos
– curenje iz nosa
– kijanje
– svrab i crvenilo nosa
– nadražajan, suv kašalj
– otežano disanje
– zviždanje u grudima
– gušenje

Opasne biljke
– Drveće: breza, leska, crni i beli bor, jela, javor, tuja, omorika, cer, hrast
– Trava: popino prase, lisičji rep, pšenica, ovas, ječam, kukuruz, raž, trska
– Korov i zeljaste biljke: štir, pepeljuga, kopriva, pelen, iva, ambrozija

 

U našim  apotekama se može kupiti bez recepta i nemački homeopatski lek Polinol. Polinol je potpuno prirodnog sastava što mu garantuje bezbednost u dugotrajnoj primeni prevencije i terapije polenske kijavice. Deluje na sve simptome: curenje nosa, zapušen nos, svrab u nosu i očima.  Pogodan je za decu stariju od 3 godine i odrasle. Može da se koristi samostalno ili u kombinaciji sa drugim lekovima za polenske kijavice.
Više o Polinolu pogledajte OVDE

 

slike:milada-vigerova-unsplash,cenczi-pixabay

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Ravensburger puzzle Asura za čuvanje RA17971
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.099,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Trotineti za trikove 10390080003
Trotinet za trikove Kick Boxer Sport Sunrise Orange 10390080003
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.400,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Gumene čizme 6034-zaba
Kidorable gumene čizme ŽABA
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Veličina
25
30

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno