Alternativna medicina
29.05.2024.

Grebanje u grlu – prehlada ili alergija, pitanje je sad

Da li  je u pitanju samo prolazna prehlada ili nešto više – pitanje je koje mnoge muči.  Otkrivamo vam razlike između simptoma prehlade i  alergijske kijavice, i korisne savete kako da ih prepoznate i da reagujete na odgovarajući način.

Prehlada obično traje od 5 do 7 dana i karakteriše je zapušen nos, vodenasta, a kasnije zelenkasta sekrecija iz nosa, bol u grlu, blago povišena temperatura, malaksalost, jeza, drhtavica i umor. 
Važno je napomenuti da prehlada prolazi sama od sebe, lečena ili ne, dok trajanje alergijske kijavice zavisi od prisustva alergena u vazduhu, na koji je pacijent preosetljiv. Dakle, može trajati mesec, dva, šest meseci, pa čak i duže. 

Alergijska kijavica uključuje svrab nosa


Takođe, bitna razlika jeste i u tome da alergijska kijavica uvek uključuje svrab nosa, mekog nepca, očiju i kijanje u salvama, dok kod prehlade svrab nije prisutan. Osim kod astmatičara, alergije uglavnom ne izazivaju groznicu, povišenu temperaturu, kratak dah i neobjašnjiv umor. Razlika je i u krvnoj slici, kod alergije su eozinofili često povišeni.

Različiti uzročnici


Uzročnik prehlade je virus, dok su uzročnici alergija alergeni. Najčešći alergeni su poleni drveća, trava i korova. Poleni drveća su najprisutniji od kraja zime do početka proleća, poleni trava od sredine maja do sredine jula, a poleni korova od sredine jula do kraja oktobra.
Ono što je veoma važno da znamo, to je da se virusi ne leče antibioticima. Prehlada spontano prolazi, i njeno osnovno lečenje, ako nije došlo do komplikacija, je usmereno na ublažavanje/lečenje simptoma.

Tonsilotren ima rešenje za bol u grlu


Već više decenija, a u našoj zemlji više od 10 godina, na tržištu se u bolje snabdevenim apotekama može naći prirodni, homeopatski lek Tonsilotren za umirenje i povlačenje simptoma od strane grla, a među kojima je i kašalj kao sastavni deo virusnih infekcija. 
Pored toga što će smanjiti simptome, dovodi do dugotrajnog jačanja limfnog aparata grla i manje šanse za novu infekciju. Takođe, rehabilitacija tonzila i limfnih čvorova je sastavni deo širokog spektra pozitivnih efekata, a kod hronično uvećanih krajnika dolazi do regresije nakon korišćenja u periodu od šest nedelja.
Pažljivo odabrane i kombinovane homeopatske, biljne i mineralne aktivne sirovine u leku Tonsilotren omogućavaju: smanjenje bola u grlu kod virusnih infekcija, smanjuje mogućnost pojave ponovnih infekcija grla i upale krajnika i podstiče odbrambene mehanizme samoizlečenja odnosno jača imuni sistem. 
Tonsilotren podstiče jačanje imunog sistema u celini, ubrzava zarastanje oštećenih tkiva i sprečava ponovne angine i to za dva i po puta, kako su pokazala brojna klinička ispitivanja. 
 
 Promo tekst

Foto: Alpekid, dreamstime_m_122617453-MNStudio-opt
 
 
 
 
 
 


 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
3D Ranac za vrtić Minnie Mouse Let’s party 318491
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.599,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Prazne pernice 000019996
Pernica pravougaona Deep Secrets 1127GJ09
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.299,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Ranac za vrtić Maca SC2484
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.899,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Gift program 000020078
Futrola za naočare Whatever the Weather Little Storm Cloud 344GJ39
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.299,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

11.
Jun
2024
Alternativna medicina
10.
May
2024
Alternativna medicina
26.
Apr
2024
Alternativna medicina