Alternativna medicina
29.05.2024.

Grebanje u grlu – prehlada ili alergija, pitanje je sad

Da li  je u pitanju samo prolazna prehlada ili nešto više – pitanje je koje mnoge muči.  Otkrivamo vam razlike između simptoma prehlade i  alergijske kijavice, i korisne savete kako da ih prepoznate i da reagujete na odgovarajući način.

Prehlada obično traje od 5 do 7 dana i karakteriše je zapušen nos, vodenasta, a kasnije zelenkasta sekrecija iz nosa, bol u grlu, blago povišena temperatura, malaksalost, jeza, drhtavica i umor. 
Važno je napomenuti da prehlada prolazi sama od sebe, lečena ili ne, dok trajanje alergijske kijavice zavisi od prisustva alergena u vazduhu, na koji je pacijent preosetljiv. Dakle, može trajati mesec, dva, šest meseci, pa čak i duže. 

Alergijska kijavica uključuje svrab nosa


Takođe, bitna razlika jeste i u tome da alergijska kijavica uvek uključuje svrab nosa, mekog nepca, očiju i kijanje u salvama, dok kod prehlade svrab nije prisutan. Osim kod astmatičara, alergije uglavnom ne izazivaju groznicu, povišenu temperaturu, kratak dah i neobjašnjiv umor. Razlika je i u krvnoj slici, kod alergije su eozinofili često povišeni.

Različiti uzročnici


Uzročnik prehlade je virus, dok su uzročnici alergija alergeni. Najčešći alergeni su poleni drveća, trava i korova. Poleni drveća su najprisutniji od kraja zime do početka proleća, poleni trava od sredine maja do sredine jula, a poleni korova od sredine jula do kraja oktobra.
Ono što je veoma važno da znamo, to je da se virusi ne leče antibioticima. Prehlada spontano prolazi, i njeno osnovno lečenje, ako nije došlo do komplikacija, je usmereno na ublažavanje/lečenje simptoma.

Tonsilotren ima rešenje za bol u grlu


Već više decenija, a u našoj zemlji više od 10 godina, na tržištu se u bolje snabdevenim apotekama može naći prirodni, homeopatski lek Tonsilotren za umirenje i povlačenje simptoma od strane grla, a među kojima je i kašalj kao sastavni deo virusnih infekcija. 
Pored toga što će smanjiti simptome, dovodi do dugotrajnog jačanja limfnog aparata grla i manje šanse za novu infekciju. Takođe, rehabilitacija tonzila i limfnih čvorova je sastavni deo širokog spektra pozitivnih efekata, a kod hronično uvećanih krajnika dolazi do regresije nakon korišćenja u periodu od šest nedelja.
Pažljivo odabrane i kombinovane homeopatske, biljne i mineralne aktivne sirovine u leku Tonsilotren omogućavaju: smanjenje bola u grlu kod virusnih infekcija, smanjuje mogućnost pojave ponovnih infekcija grla i upale krajnika i podstiče odbrambene mehanizme samoizlečenja odnosno jača imuni sistem. 
Tonsilotren podstiče jačanje imunog sistema u celini, ubrzava zarastanje oštećenih tkiva i sprečava ponovne angine i to za dva i po puta, kako su pokazala brojna klinička ispitivanja. 
 
 Promo tekst

Foto: Alpekid, dreamstime_m_122617453-MNStudio-opt
 
 
 
 
 
 


 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
3D Ranac za vrtić Minnie Mouse Let’s party 318491
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.599,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Prazne pernice 000019996
Pernica pravougaona Deep Secrets 1127GJ09
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.299,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Ranac za vrtić Maca SC2484
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.899,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Gift program 000020078
Futrola za naočare Whatever the Weather Little Storm Cloud 344GJ39
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.299,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno