Zdravlje
01.05.2020.

Proleće je, pazite da vam ne promakne „alergijski pozdrav“

Proleće je vreme kada se prepliću virusne prehlade i alergijske kijavice, pa se nameće pitanje kako razlikovati jedno od drugog. Curenje nosa, iritirano grlo i suzne oči su simptomi jako slični onima koje imamo kada smo prehlađeni, ali ako malo bolje obratite pažnju, uočićete razliku. Sezonske alergije nastaju periodično, otpuštanjem polena s raznih biljaka, pa ukoliko se smetnje pojavljuju samo u određeno godišnje doba, verovatno je u pitanju alergija na polen trava, drveća ili korova koji vetar raznosi po okolini.



Kod alergije, kašljucanje se javlja povremeno, dok je kod prehlade kašalj često prisutan. Obilna nosna sekrecija prisutna je u oba slučaja, ali je kod alergija ta sekrecija bezbojna i vodenasta, dok kod prehlade nakon nekoliko dana prelazi u gusti zeleno-žućkasti sekret. Prehlada uglavnom traje nekoliko dana, najduže dve nedelje, dok alergija traje više nedelja, pa i meseci. I na kraju, treba obratiti pažnju na opšte stanje deteta i temperaturu. Kod prehlade postoji blago povišena temperatura i opšta slabost, dok je kod alergije dete dobrog opšteg stanja, normalno jede i normalno spava.



Međutim, ako često gura nos dlanom ruke, kako bi ga obrisalo ili ublažilo svrab, to može biti siguran znak da je u pitanju sezonska alergija. Ovaj tipičan pokret poznat je pod nazivom „alergijski pozdrav“.
Ukoliko su u pitanju inhalacioni alergeni, u terapiji se može koristiti prirodni lek Polinol. Prema recima farmaceuta Marine Provelegkos, Polinol bi trebalo da bude lek prvog izbora.

Polinol je kompleksni homeopatski lek za alergijski rinitis, koji smanjuje hiperreaktivnost respiratorne sluznice. Ono sto ga čini posebnim jeste jedinstvena kombinacija tri lekovite biljke koje ulaze u njegov sastav. Luffa operculata smanjuje otok nosne sluznice, Cardiospermum deluje kao prirodni kortikosteroid i ima antiinflamatorno i imunomodulatorno dejstvo, a Galphimia glauca je prirodni antihistaminik. Zbog ovako jedinstvenog sastava, Polinol je veoma efikasan i deluje na sve simtome alergijske kijavice, a pre svega je i bezbedan za lečenje kako sezonskog tako i celogodišnjeg alergijskog rinitisa jer nema kontraindikacije, kao ni ograničenja u pogledu dužine terapije – objašnjava Marina Provelegkos.



Polinol se može koristiti samostalno ili u kombinaciji sa drugim lekovima za alergijsku kijavicu za decu od treće godine, ali mogu ga koristiti i odrasli. Ne izaziva pospanost.
Promo tekst
Foto: petrubragaru.com, pertonacademy.co.uk, mainlineparent.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno