Alternativna medicina
13.01.2024.

Ako detetu stalno curi nosić, ovo je rešenje

Mnogo roditelja u ovom periodu ima isti problem - dete krene u vrtić ili školu i odjednom se čini da mu stalno curi nos, da kija, kašlje…Srećom, rešenje za ovaj problem postoji, i krije se u jednom homeopatskom leku za jačanje dečjeg imuniteta, koji je potpuno prirodan i nema neželjene efekte.

U poređenju sa odraslima, deca se češće prehlade zato što njihov organizam još nije uspeo da izgradi odgovarajući imunitet – i sa svakom virusnom infekcijom telo stiče imunitet na novi virus. 

Deca mogu biti prehlađena i osam puta godišnje


Upravo u vrtićima i školama se prehlada najlakše prenosi sa deteta na dete. Ovaj problem je najizraženiji od oktobra do aprila kad su infekcije i najčešće, jer se tada više boravi u zatvorenom prostoru koji se manje vetri, a bliski kontakti su učestaliji. Stručnjaci se slažu da mališani u proseku godišnje mogu biti prehlađena i do osam puta godišnje, a neki i češće. I poznato je da infekcije respiratornih organa spadaju u najčešće zdravstvene tegobe dece svih uzrasta. 

Infekcija u kolektivu se brzo širi

Istraživanja pokazuju da više od 50 odsto mališana u posetu lekaru odlazi upravo zbog akutnih respiratornih infekcija. Infekcija se u kolektivu brzo širi i nemoguće je primetiti da se dete nalazi u procesu inkubacije. To je period kada su mališani zaraženi, i kada prenose bolest na druge, ali još ne pokazuje nikakve znake bolesti. Simptomi se obično pojavljuju nakon nekoliko dana od početka inkubacije. Bolest najčešće traje 5 do 7 dana, ali kod male dece simptomi mogu biti prisutni i dve nedelje. 

Od curenja iz nosa do kašlja

Uzročnici respiratornih infekcija su virusi i bakterije. Oboljenje najčešće počinje kao virusna infekcija gornjih respiratornih organa, čiji su prvi simptomi curenje iz nosa i grebanje u grlu. Nakon nekoliko dana dolazi do pojave kašlja, koji je posledica slivanja sekreta niz grlo. To još uvek ne znači da je infekcija zahvatila i donje respiratorne organe, te treba dati šansu prirodnim mehanizmima da telo odbrane od infekcije. Dečji imunitet se mora jačati kako bi se smanjile šanse za razvoj infekcija, i virusnih i bakterijskih. Pored preporuka za redovnu i raznovrsnu ishranu, dovoljno sna i fizičke aktivnosti, preporučuju se i kombinovani  homeopatski preparati koji jačaju prirodne odbrambene mehanizme organizma. Dokazano je da se tako šansa za ponovnu pojavu bolesti značajno smanjuje.

Immunokind jača dečji imunitet 


Pedijatri kažu da ne postoji „magična pilula“ koja može preko noći eliminisati navedene simptome bolesti. Dakle, uz ostanak deteta kod kuće, zdravu ishranu i dovoljno sna, u ovim trenucima najvažnije je jačanje dečjeg imuniteta, a to se postiže korišćenjem kompeksnog homeopatskog leka Immunokind. Pored opšteg dejstva na jačanje imunog sistema Immunokind povoljno deluje i na obnovu i očuvanje sluznice gornjih disajnih organa, a simptomi kao što su zapušen nos, kašalj i otežano disanje, gotovo nestaju, dok su šanse za razvoj druge infekcije značajno smanjene. Immunokind povoljno deluje i kod beba od prvog dana života, male dece, i dece predškolskog i školskog uzrasta. Može se koristiti i u dužem vremenskom periodu, ali uz obavezne konsultacije sa pedijatrom ili farmaceutom.
 

Foto:dreamstime_m_95057391-HrecheniukOleksi, alpekid.rs

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Lutke bebe 11/97475
Lutka beba sa dodacima 11/97475
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.899,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Traktori za decu 024550CT
Kamion Volvo A60H
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
10.440,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
Apr
2024
Alternativna medicina
16.
Apr
2024
Alternativna medicina