Alternativna medicina
09.08.2023.

Kad sladoled i hladni napici upale grlo

Leti češće konzumiramo hladne napitke, jedemo sladoled i kupamo se u hladnoj vodi što može da dovede do angine – gnojnog zapaljenja grla, pre svega krajnika. Ova infekcija je najčešća baš leti, a uglavnom problem imaju deca između tri i šest godina jer je njihov imuni sistem slabiji nego kod odraslih.
Znaci da je do ovog obljenja došlo jesu upaljeno ždrelo, krajnici i limfni čvorovi i pojava belih gnojnih čepova na krajnicima.

Bolno gutanje je siguran znak angine

 
Angina počinje naglim skokom temperature, a prate je malaksalost, glavobolja, gubitak apetita, bolno gutanje, obložen jezik, povećane limfne žlezde, bolovi u mišićima i zglobovima, dok je ždrelo veoma crveno. Ukoliko se s terapijom krene na vreme, simptomi traju od tri do pet dana, posle čega sledi poboljšanje, zatim i oporavak.

Streptokoka je glavni krivac angine


Najčešći izazivači angine su bakterije, zatim virusi i gljivice, ali i bolesti kao što su one iz grupe hematoloških oboljenja. Iako postoji veliki broj bakterija koje mogu da napadnu grlo, najveća verovatnoća je da je glavni krivac za ovu bolest streptokoka. Zbog učestalosti bakterija kao uzročnika, u najvećem riziku da obole su deca u školama i vrtićima.
Dijagnoza se postavlja na osnovu pregleda i brisa ždrela. Potvrđuje se laboratorijskim nalazom koji pokazuje povećanje leukocita. Ako je u pitanju bakterijska angina, ona se leči antibioticima. Da bi organizam lakše savladao infekciju, oboleli treba da uzima dosta tečnosti, da miruje u krevetu i jede lakšu hranu. Savetuje se ispiranje usta sredstvima protiv upale, na primer, blagim rastvorima hipermangana, rastvorima sode bikarbone, čajem od zelene žalfije i kamilice.

Tonsilotren sprečava ponovne angine


Danas se u cilju sprečavanja ponavljanih infekcija tonzila mogu primeniti pojedini registrovani prirodni, homeopatski preparati, na primer Tonsilotren, koji treba uzimati najmanje dva meseca. U našoj praksi imamo veoma dobra iskustva sa ovom vrstom preventivne terapije.
Ako vaše dete ima česte upale grla, isprobajte Tonsilotren, nemački prirodni preparat. Pažljivo odabrane i kombinovane homeopatske, biljne i mineralne aktivne sirovine u leku Tonsilotren omogućavaju: smanjenje bola u grlu kod virusnih infekcija, smanjuje mogućnost pojave ponovnih infekcija grla i upale krajnika i podstiče odbrambene mehanizme samoizlečenja odnosno jača imuni sistem. Tonsilotren podstiče jačanje imunog sistema u celini, ubrzava zarastanje oštećenih tkiva i sprečava ponovne angine i to za dva i po puta, kako su pokazala brojna klinička ispitivanja. 

Promo tekst

Foto:vitolda-klein-unsplas, Alpenkid

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Rančevi za vrtić 000019073
Ranac predškolski sa džepom Peppa Pig Cerda 2100004325 plavi
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.699,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Interesovanja 1100018390orb
Nindža kornjače Rafaelo vozilo 83432
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.499,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kolica za lutke 90778CT
Kolica za lutke COCO Flowers 90778
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.399,00 RSD
Sačuvano u omiljne
MAPED KREATIV set narukvice neon M907404
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.399,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
Apr
2024
Alternativna medicina
16.
Apr
2024
Alternativna medicina