Alternativna medicina
09.01.2023.

Prehlada se može zaustaviti u startu: Rešenje je u homeopatiji

Šta je prehlada?

Prehlada je virusna bolest kojom je pre svega zahvaćena sluznica nosa, a najčešće je izazivaju rinovirusi, čijem delovanju pogoduje suv i hladan vazduh uobičajen tokom zime. Postoji više od 200 različitih virusa koji mogu da dovedu do prehlade, a najkarakterističniji simptom je curenje iz nosa, zatim zapušen nos, bol u grlu i blago povišena temperatura.

Trajanje prehlade

Dok odrasla osoba u proseku može imati dve do četiri prehlade godišnje, deca mogu imati između šest i osam prehlada. Trajanje prehlade kod dece može biti duže - i do dve nedelje. Iako su simptomi prehlade slični kod dece i odraslih, neki dodatni simptomi kod mališana uključuju i smanjen apetit, probleme sa spavanjem, razdražljivost, otežano dojenje ili odbijanje flašice s hranom. 

Kako nastaje prehlada?


Vaše dete prehladu može dobiti veoma lako: kapljičnim putem – kijanjem ili kašljanjem, direktnim kontaktom – poljupcem ili dodirom od strane bolesne osobe, ili indirektno dodirivanjem zaraženih predmeta, kao što su maramice ili kvake. Neki virusi, uključujući i uzročnike dijareje ili gripa, na ovim površinama mogu preživeti i po više časova.

Prehlade mogu da razviju komplikacije


Iako se kod većine mališana stanje popravlja u roku od nekoliko nedelja, trebalo bi da pazite na moguće komplikacije prehlade, a to su:


Infekcija uha

 

Potražite znakove bolova u ušima, kao što su trljanje ili grebanje ušiju i povećana razdražljivost kod deteta.     

Sinusna infekcija


Znakovi na koje treba paziti uključuju „zapušenje“ i iscedak iz nosa koji traju duže od 10 dana, bol na licu i eventualno povišenu temperaturu.

Respiratorna infekcija


Proverite da li postoje znakovi koji otežavaju disanje, kao što su „sviranje“ u prsima, ubrzano disanje ili širenje nosnica. 

Kako lečiti prehladu 


Odmor, mirovanje i povećan unos tečnosti su najčešće preporuke za lečenje prehlade. Da bi se imunski sistem borio protiv infekcije potrebno je da se sve fizičke aktivnosti svedu na minimum kako bi se sva raspoloživa snaga usmerila u odbranu. I što je najvažnije, virusne infekcije se, uprkos zabludama, ne leče antibioticima. Kao terapija se najčešće preporučuje primena prirodnih preparata, čije je dejstvo klinički dokazano, a to je, između ostalog i homeopatija kao jedna od grana komplementarne medicine koja je efikasna i naučno zasnovana medicinska metoda lečenja već 200 godina unazad koja podstiče prirodne sposobnosti čovekovog organizma na putu izlečenja. Kompleksni nemački homeopatski lekovi, kao što su Influcid i Tonsilotren, napravljeni isključivo od prirodnih sastojaka, biljaka i minerala posebnom homeopatskom metodom, odličan su izbor u lečenju prehlade, i zato ih pedijatri preporučuju od najranijeg dečijeg uzrasta.

Influcid 


U Srbiji je već 15 godina dostupan homeopatski lek, Influcid, koji na izuzetno nežan i vrlo efikasan način pomaže da se svaki organizam izbori sa virusnim infekcijama, bez obzira koji je izazivač u pitanju. Influcid snižava povišenu telesnu temperaturu, otklanja malaksalost i bol u mišićima, glavobolju, curenje nosa, kašalj i ostale simptome virusnih respiratornih infekcija. Podstiče delovanje imunog sistema na prirodan i nežan način, i ubrzava oporavak posle prehlade i gripa. Kombinacija homeopatskih supstanci u Influcidu je jedinstvena i posebno odabrana od strane stručnjaka, kako bi na prirodan način osnažila imuni sistem u borbi protiv respiratornih infekcija. Zajedničkim delovanjem komponente leka Influcid deluju na brz oporavak i nestanak svih simptoma gripa i prehlade.

Tonsilotren


Pažljivo odabrane i kombinovane homeopatske, biljne i mineralne aktivne sirovine u leku Tonsilotren omogućavaju smanjenje bola u grlu kod virusnih infekcija, smanjuju mogućnost pojave ponovnih infekcija grla i upale krajnika i podstiču odbrambene mehanizme samoizlečenja tj. jačaju imuni sistem. 

Sponzorisani tekst
foto:sweetlouise-pixabay,victoria_paint-unsplash

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Tobogani 632aris
Dečiji tobogan model 632  
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.490,00 RSD
6.999,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Automobil na pedale model 957
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.499,00 RSD
5.299,00 RSD
Veličina
Plava
Crvena
Sačuvano u omiljne
Drvene igračke 90913lic
Set kockica 90913 Komplet sadrži 35 predmeta
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.275,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno