Alternativna medicina
05.08.2022.

Letnja prehlada lomi kao zimska

Najčešći simptomi prehlade, kijanje, slinav nos, grlobolja i promuklost, ne dešavaju se samo kad je hladno. I dok vi i vaše dete bezbrižno uživate u letu i suncu može da vas iznenadi jaka prehlada, naročito ako imate oslabljen imunitet.

Za letnju prehladu postoji logično objašenjenje

 

Bez obzira na to što vam je prisustvo letnje prehlade nejasno, stručnjaci imaju logično objašnjenje za ovu neželjenu pojavu. Letnju prehladu može svako lako da dobije ukoliko ima oslabljen imunitet. Kao što je poznato, virusi su uvek tu oko nas i čekaju pogodnu priliku da napadnu, a tokom leta virus može da se aktivira zbog naglog rashlađivanja tela, a to se obično dešava ako naglo uđete u hladnu vodu ili klimatizovanu prostoriju, kao i zbog čestog konzumiranja hladnih pića.

Letnja prehlada traži mnogo tečnosti i vitamina 


Da biste se oslobodili iznenadnih virusa treba da unosite mnogo tečnosti i vitamina. Sluzokoža disajnih puteva može da se zaštiti i ekstraktom ehinacee, koji se kupuje u apoteci. Sprej na bazi morske soli i rezveratrol, koji sprečava proizvodnju enzima koji transportuju viruse krvotokom, takođe su lekovita sredstva za borbu protiv pojave letnjeg nazeba.

Ako traje duže posetite lekara


Srećom, letnja prehlada uglavnom traje kratko, do četiri dana, i ne ostavlja posledice. Ako traje duže od četiri dana, nije naodmet da posetite lekara. To su jasni signali da u organizmu postoje uslovi za razmnožavanje nekih bakterija, koje mogu da dovedu do ozbiljnijih oboljenja svih disajnih puteva, pa čak i do zapaljenskih promena na njima. Takvim pacijentima najčešće dijagnostikujemo upalu pluća, a nisu retke ni infekcije dušnika i bronhija.

INFLUCID, velika pomoć kod letnjih prehlada 


Influcid je velika pomoć kod letnjih prehlada, povišene temperature i groznice. Brz prelazak iz rashlađenih prostorija na visoke letnje temperature, hladna pića sa ledom izazivaju šok za organizam i često su uzrok kijavice, upale grla i ždrela. Influcid tablete su jednako dobre i zimi i leti jer rešavaju probleme povišene temperature, kašlja i malaksalosti. Pomažu, kako deci, tako i roditeljima.

promo tekst
foto:alpenpharma.rs, spencer-backman-unsplash

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Strategija. Ekonomija. Planiranje. Iznenađenje. Osvojite celu Evropu, predvidite protiv...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.550,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno