Alternativna medicina
24.06.2022.

Ojačajte deci imunitet pred odlazak na letovanje

Letovanja s decom su najlepša, ali ovo važi samo ako su deca zdrava. Zato vam otkrivamo šest načina jačanja imuniteta pred odlazak na godišnji odmor da bi u miru uživali sa svojim mališanima.
Nekoliko je stvari koje roditelji mogu da urade, a ovo su najvažnije...


Za jačanje imuniteta san je deci najvažniji 


Pre svega, treba da povedu računa o tome da deca dovoljno spavaju. San je deci važan za odmor od dnevnih aktivnosti, ali i za rast. Naime, u snu se izlučuje hormon rasta, kao i različite komponente imunosistema. Za predškolsku decu, optimalno je da spavaju 10 sati, dok je starijoj neophodno između sedam i osam sati.

Neka budu fizički aktivni


Deci za jačanje imuniteta treba obezbediti dovoljno fizičke aktivnosti, najmanje pola sata dnevno. Preporuka Svetske zdravstvene organizacije za decu uzrasta od pet do 17 godina je da imaju najmanje 60 minuta srednje do intenzivne fizičke aktivnosti u toku dana. Fizička aktivnost može da bude u vidu organizovanog sporta, ali i trčanja, vožnje bicikla ili plesa.

Deci treba dovoljno tečnosti 


Deci treba dovoljno tečnosti, pre svega vode, zatim mleka i jogurta, koji su bogati kalcijumom, važnim za rast kostiju. Od sokova treba birati prirodne, a izbegavati gazirane, jer oni sadrže veštačke zaslađivače.

Ograničite im unos slatkiša i “brze” hrane


Ograničite im slatkiše, jer šećeri deluju imunosupresivno, smanjujući broj leukocita i stvaranje antitela. Izbegavajte da im dajete brzu hranu, a pojačajte unos dobrih masnoća, naročito onih u maslinovom ulju i masnoj ribi.

Za imunitet dece ishrana treba da se bazira na svežem voću i povrću 


Za neke vrste voća i povrća dokazano je da podstiču funkciju imunosistema. To su jagode, crveni grejpfrut, borovnica, kajsija i banana, a od povrća paradajz, spanać, šargarepa, brokoli, tikva, crni i beli luk. 

Ojačajte dečji imunitet Immunokindom


Uz mere opreza, najvažnije je jačanje dečjeg imuniteta, a to se postiže korišćenjem kompeksnog homeopatskog leka Immunokind. Pored opšteg dejstva na jačanje imunog sistema Immunokind povoljno deluje i na obnovu i očuvanje sluznice gornjih disajnih organa, a simptomi kao što su zapušen nos, kašalj i otežano disanje, gotovo nestaju, dok su šanse za razvoj druge infekcije značajno smanjene. Immunokind povoljno deluje i kod beba od prvog dana života, male dece, i dece predškolskog i školskog uzrasta. Može se koristiti i u dužem vremenskom periodu, uz obavezne konsultacije sa pedijatrom ili farmaceutom.

sponzorisani tekst

foto:dbreen-pixabay,limor-zellermayer-unsplash

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Rančevi za školu 3838622214690
Ranac University Line Orange Amber + torba za užinu 21469
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno