Alternativna medicina
06.05.2022.

Otpušite dečje sinuse pred sezonu alergija 

Veruje se da se nos zapuši usled previše sekrecije, ali češće se to dešava zbog upaljenih krvnih sudova u sinusima. Do toga može doći zbog prehlade, gripa, infekcije sinusa, ali i zbog alergije. Zato bi bilo dobro da u sezoni alergija na prirodan način „otpušite” dečje sinuse, a ove prirodne metode mogu vam u tome i te kako pomoći. 

Zapušen nos -  Vlažnost vazduha je jako važna
 

Ukoliko je vazduh u prostoriji suv, dolazi do isušivanja sluzokože, što otežava simptome alergije. Srećo, u ponudi je sve više kvalitetnih ovlaživača vazduha koji vam mogu pomoći da održite optimalnu vlažnost u vašem domu, a uz to jako je važno da izbegavate preteranu upotrebu klima-uređaja.

Više tečnosti manji pritisak na sinuse


Većim unosom tečnosti sekrecija se razređuje i izbacuje, a smanjuje se i pritisak na sinuse. Najbolji izbor su tople tečnosti poput biljnih čajeva čajeva i domaćih supa.

Sekret u nosu rešite vrućim tušem


Para dodatno razređuje sekret i rasterećuje disajne puteve. Imajte na umu da je ovaj efekat kratkotrajan, i da može da se desi da se nos ponovo zapuši, ali u svakom slučaju tuširajte vašeg mališana što češće. 

Tople obloge su odlično rešenje za zapušen nos


Pored vrućeg tuša, vašem mališanu možete zagrejati sinuse i oblogama za ovaj deo tela. Dovoljno je da nakvasite toplom vodom peškirić ili ga ugrejete na radijtoru i stavite ga detetu preko čela i nosa, na mesto gde se nalaze sinusi.

Inhalacija je ipak najefikasniji način da otpušite zapušen nos


Budući da je para toliko efikasna u otčepljivanju nosa, ona će posebno brzo delovati direktnom inhalacijom, odnosno ako je u potpunosti usmerite u disajne puteve. Ako nemate kućni inhalator u koji biste sipali fiziološki rastvor, stavite vodu da proključa, pa u nju dodajte prirodne sastojke kao što su esencijalna ulja ili lekovito bilje poput bosiljka.

Cinnabsin ima rešenje za zapušen nos


U apotekama širom Srbije bez recepta možete dobiti homeopatski lek Cinnabsin koji neguje sinuse, pomaže kod problema sa upalom sinusa i nosne sluznice, podstiče izbacivanje sekreta iz sinusa čime se smanjuje osećaj pritiska u glavi i sprečava nastanak infekcija . Zbog svog prirodnog sastava Cinnabsin mogu da koriste i mališani u predškolskom uzrastu, školarci, sportisti i odrasli i stare osobe sa ovim problemom. Cinnabsin je u obliku tableta koje se jednostavno otapaju u ustima i mogu se koristiti više puta u toku dana.

promo tekst

foto:Vic_B-pixabay,alpen pharma, brittany-colette-unsplash

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno