Alternativna medicina
27.02.2019.

3, 2, 1... Kreću alergije

Zima nam se malo odužila, ali to ne znači da za koji dan, najkasnije dve-tri nedelje, neće početi sezona alergija i muke svih koji su preosetljivi na polen drveća. Alergija predstavlja burnu reakciju odbrambenog mehanizma tela na inače neškodljive materije, pa u kontaktu s njima imuni sistem prekomerno stvara antitela. Da se u organizmu nešto neuobičajeno dešava vidi se po nizu simptoma, kao što su suzenje i svrab očiju, začepljenje nosa, kašalj, kijanje u naletima...

Upravo s prvim znacima proleća i bujanjem vegetacije ogroman broj ljudi suočava se sa simptomima alergije. Mnogi i ne znaju da imaju alergiju jer simptomi podsećaju na prehladu, pa je zato najbolje da odmah uradite alergo-test. Test nije bolan i mogu da ga rade osobe svih uzrasta, a u zavisnosti od toga koja alergija je u pitanju lekar određuje terapiju. Najbolje bi bilo da se terapija započne odmah na početku sezone, odnosno s prvom pojavom polena na koji je pacijent osetljiv. Na ovaj način se prevenira pojava tegoba, a i ukupna količina lekova koji se uzimaju tokom sezone je manja.

Kao veoma efikasan kod alergija pokazao se nemački homeopatski lek „Polinol“. To su tablete, potpuno prirodnog sastava, zbog čega ih mogu koristiti i deca od treće godine. Tablete se jednostavno otapaju u ustima ili za decu se mogu rastvoriti u kašičici vode. Za razliku od hemijskih lekova u lečenju alergija (antihistaminici, kortikosteroidi, kapi za nos), ovaj homeopatski lek može se uzimati tokom cele sezone trajanja alergija, od marta do novembra.
Pakovanje sadrži 100 tableta i dovoljno je za mesec dana terapije ako se lek uzima tri puta dnevno.

Promo tekst
Foto:milada-vigerova-unsplash

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno