Alternativna medicina
27.04.2022.

I dijarea, bol u uhu i temperatura mogu da najave nicanje zubića kod beba

Nicanje zubića je normalna, fiziološka faza u razvoju svakog deteta. Međutim, iako normalan, ovaj proces nicanja mlečnih, a kasnije i stalnih zuba, često je bolan, i može biti frustrirajuće iskustvo i za decu i za roditelje.

Nicanje zubića kod beba je obično praćeno bolom

 

Nicanje zubića počinje od trećeg, a završava se oko petnaestog meseca, najčešće između četvrtog i sedmog meseca. Prvo rastu prednju zubi – sekutići, obično prvo donji pa gornji, zatim su sledeći očnjaci i na kraju kutnjaci, mada se mora naglasiti da je raspored rasta zuba individualan. S obzirom da su sekutići veći od ostalih zuba, pretpostavlja se da pri nicanju uzrokuju više bola, dok rast zadnjih zuba može da prođe neprimećeno. Do kraja treće godine dete ima 20 mlečnih zubića, a oko šeste godine dolazi do zamene mlečnih zubića stalnim zubima.

Sigurni znakovi da bebi niču zubići 


Uobičajeni znaci i simptomi nicanja zuba su hipersalivacija, kada bebe „bale“ često i mesecima pre nicanja, stavljaju predmete i ručice u usta, kada se javlja otok desni uz crvenilo i preosetljivost na dodir, blagi osip oko usta ili crvenilo zbog baljenja, buđenje tokom noći, plačljivost, nemir...

Neuobičajeni simptomi nicanja zubića


Da li postoje i neki dodatni, manje uobičajeni simptomi simptomi nicanja zuba, otkriva nam dr Jelena Džarić:
Često se uz klasične simptome koje svi prepoznajemo kada se govori o nicanju zubića, a to su ove koje ste već naveli, javljaju i tegobe koje su vezane za digestivni sistem i to pre svega u vidu pojave proliva, neretko se javlja bol u uhu i veoma često povišena temperatura. Sve ove tegobe su u skladu sa fiziološkim procesom nicanja zubića i ne bi trebalo da predstavljaju brigu za roditelje. Neophodno je da se pronađe način da se olakšaju ove tegobe, i zato imamo jedan kompleksan homeopatski lek DENTOKIND koji deluje na svim ovim poljima i pomaže i deci, a i roditeljima. Srećno i mirno dete ustvari daje zadovoljnog roditelja.

AF 

Dentokind pomaže kod bolnog nicanja zuba


U jednoj kliničkoj studiji sprovedenoj u Rusiji tokom 2009, u kojoj je učestvovalo 200 dece, utvrđena je bezbednost i efikasnost primene homeopatskog lenka Dentokind kod dece sa simptomima bolnog nicanja prvih zuba. Dentokind tablete mogu se naći i u našim apotekama, a preporuka za primenu ovakve vrste lekova jeste - da se tablete rastvore u kašičici vode ili direktno daju detetu da ih otopi u ustima. Više o Dentokindu pogledajte OVDE

promo tekst

foto:tim-bish-unsplash, mojpe-pixabay

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
AKCIJA TRAJE DO 31.12.2022.
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.299,00 RSD
4.990,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno