Alternativna medicina
01.04.2022.

Ovo su tri glavna sastojka za dobar imunitet

Imunitet je temelj zdravlja našeg organizma i predstavlja sposobnost organizma da se odbrani od različitih bolesti. Međutim, to je ujedno vrlo složen sistem koji delimo u dve osnovne kategorije – urođeni i stečeni. 


Urođeni imunitet

Imamo ga od rođenja i on je spreman da eliminiše patogene na samom početku infekcije, ali nije specifičan ni za jedan patogen i nema mogućnost pamćenja. Naše ćelije koje igraju dominantnu ulogu u odbrani kod urođenog imuniteta su makrofazi, neutrofili, NK ćelije – ćelije ubice, zatim su tu razni medijatori kao citokini koji prave sinhronizaciju imunog odgovora tako što poboljšavaju, između ostalog, komunikaciju među ovim već pomenutim ćelijama urođenog imuniteta. 

Tri moćne biljke u jednom sirupu


A sa li znate da je na našem tržištu dostupan biljni sirup, Alpikol koji sadrži standardizovane biljne ekstrakte crne zove i južnoafričke muškatle uz dodatak beta glukana. Ova moćna kombinacija tri biljke predstavlja prirodnu podršku imunitetu, pojačava otpornost organizma i blagotvorno deluje u očuvanju zdravlja disajnih puteva.

Crna zova 


Zahvaljujući jakom antioksidativnom delovanju crna zova doprinosi jačanju imunog sistema i do brzog oporavka organizma, što je veoma značajno kod virusnih infekcija. Izvor je brojnih mikronutrijenata i biološki aktivnih materija dragocenih u očuvanju zdravlja. Koristila se još u vreme drevnog Egipta i Rima. O tome koliko daleko doseže korišćenje crne zove govori i to da je i Hipokrat, otac medicine, ovu biljku nazivao „kovčegom zdravlja” zbog njenih lekovitih svojstava. Bobice, plod crne zove, u sebi sadrže veliki broj jedinjenja koje olakšavaju simptome mnogih bolesti. Najpoznatija su antocijanini i flavonoidi. Njihova uloga je da „love” viruse i onemogućavaju ih da se vežu i uđu u ćelije organizma. 

Južnoafrička muškatla


Južnoafrička muškatla je sastavni deo ALPIKOL sirupa koji na prirodan način doprinosi jačanju imunog sistema u borbi protiv virusa i pomaže izbacivanju sekreta iz disajnih puteva. Ova biljka, koja je u stvari najpoznatiji nemački prirodni lek, ima trostruko dejstvo - antivirusno, antibakterijsko i sekretomotorno. Praktično nam ova dejstva govore da je idealna biljka koja će pomoći kod virusnih respiratornih bolesti.

Beta glukan iz pivskog kvasca


Beta glukan iz pivskog kvasca se u svim studijama pokazao kao odličan kod stimulacije urođenog imuniteta. Naučno je dokazan efekat beta glukana iz pivskog kvasca kao najbolji, dok glukani iz gljiva nemaju tako dobar potencijal. Zato kada birate beta glukan proverite da li je njegov izvor pivski kvasac (tada ste sigurni da imate odličan beta glukan) i da li je standardizovan sa imenom Yestimun, pošto je to znak kvaliteta i dobrog imunološkog efekta.

 

promo tekst

foto:pawel-czerwinski-unsplash

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Trotineti za trikove 10390090003
Trotinet za trikove Dexter Urban Poppy Red 10390090003
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.800,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Bazeni za decu 14/57113NPI
Bazen za decu Unicorn 14/57113NPI
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.599,00 RSD
2.999,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno