Alternativna medicina
07.03.2022.

Stižu alergije, zaštitite se na vreme

Osobe koje pate od alergija disajnih puteva već osećaju prve simptome - curenje iz nosa, kijanje, suvi kašalj, svrab i crvenilo očiju i sluznice nosa, iscrpljenost i umor.

Alergije počinju od februara i traju do pozne jeseni, sve dok cveta ambrozija. 

Kad počne sezona cvetanja, na udar prvo dolaze pacijenti alergični na polen leske, a kasnije i na polen drugog drveća, među kojim je u našoj sredini najvažnija breza. Krajem aprila počinje cvetanje trava, a od kraja jula do kraja oktobra cveta ambrozija.

Alergija liči na prehladu, ali nije


Znakovi alergije lako se mogu pomešati sa kijavicom: curenje vodenog sekreta iz nosa i slivanje niz grlo, svrab nosa, suzenje očiju ili grebanje u grlu. Međutim, ukoliko su ove tegobe sezonskog karaktera, valja proveriti da li se možda radi o polenskoj alergiji. U prisustvu alergena, u pokušaju da se zaštiti, organizam počinje da proizvodi specifična antitela i javlja se reakcija organizma koja dovodi do svih ovih simptoma.

Kako se postavlja dijagnoza alergije?


Najvažnije da se alergijska kijavica dijagnostikuje i da se na vreme započne odgovarajuća terapija, bar 15 dana pre pojave polena na koji ste alergični, kako se ne bi razvile ozbiljne komplikacije. Dijagnoza alergije postavlja se na osnovu rezultata alergoloških ispitivanja, koja se rade onda kada pacijent nema tegobe i duže vreme ne koristi antialergijske lekove.
Statistika kaže da svaka četvrta osoba kod nas i u svetu ima neki oblik alergije. To je 30 odsto stanovništva, a od toga su sedam do 18 odsto deca školskog uzrasta.

U kojim mesecima cvetaju najčešći izazivači alergija


Leska     februar, mart, april
Jova    februar, mart
Brest, jasen    mart, april
Topola, vrba    mart, april
Platan    mart, april
Prava livadarka    mart-septembar
Bor, smrča, jela    april, maj, jun
Tuja, kleka, tisa     mart-jun
Breza, orah    april, maj
Hrast    april, maj
Jorgovan    april, maj
Bokvica    april-septembar
Divlji kesten    maj
Bukva    maj
Zova maj
Maslačak, pirevina    maj, jun
Lisičji rep, ježevica    maj, jun
Lipa    maj, jun, april
Kiseljak, štavelj    maj-avgust
Popino prase    maj-septembar
Ljulj    maj-septembar
Pitomi kesten    jun
Pšenica, raž, kukuruz    jun, jul
Kopriva    maj-septembar
Beli i crni pelen    jul, avgust, septembar
Ambrozija    jul, avgust, septembar
(Izvor: Klinika za imunologiju i alergologiju Kliničkog centra Srbije)

POLINOL ima rešenje za alergije


Kao veoma efikasan kod alergije pokazao se nemački homeopatski lek „Polinol“. To su tablete, potpuno prirodnog sastava, zbog čega ih mogu koristiti i deca od treće godine. Sprovođenjem mera koje nam omogućavaju da smo manje u kontaktu sa alergenima i primena „Polinol“ tableta na vreme, od velike su koristi za odlaganje alergijske reakcije i pojave prvih simptoma alergije, tako da duže možemo da uživamo u proleću, a ne da se skrivamo. Tablete se jednostavno otapaju u ustima, a za decu se mogu rastvoriti u kašičici vode. Koriste se u lečenju polenskih kijavica. Za razliku od hemijskih lekova u lečenju alergija (antihistaminici, kortikosteroidi, kapi za nos) koji su efiksni u određenom vremenskom periodu, ovaj homeopatski lek može se uzimati tokom cele sezone trajanja alergija (od marta do novembra), dokle god postoje simptomi.

promo tekst
foto:milada-vigerova-unsplash.cenczi-pixabay

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Gumene čizme 520-71500
Ručno izrađena, kvalitetna linija vodootpornih čizama od gume sa gornjim delom od tekst...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.765,00 RSD
Veličina
35
36
37
38
41
42

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno