Alternativna medicina
18.04.2019.

Kolike su prolazne

Kad beba neutešno plače, a znate da je sita, presvučena i da joj nije vreme za spavanje, ne paničite jer najverovatnije ima grčeve. Od njih pati svako peto novorođenče staro dve-tri nedelje i to najčešće do kraja četvrtog meseca. Iako deluje strašno kad beba satima savija nožice i bolno plače, grčevi nisu opasni. Bebu ljuljuškajte, zagrevajte joj stomačić i obavezno napravite buku, ali ne bilo koju već belu buku ili beli šum.

Belu buku proizvode usisivači, ventilatori, mašine za pranje veša i sudova, a u nju spadaju i šum talasa, dobovanje kiše, cvrkutanje ptica, šuštanje lišća, žubor vode od vodopada ili potoka „skinuti“ na telefon ili neki nosač zvuka. Ti zvuci podsećaju bebu na šumove koje je slušala još u majčnim stomaku, zvuke cirkulacije krvi kroz krvne sudove, zvuke koji su dopirali iz spoljašnje sredine. Da bi bela buka imala pun efekat, potrebno je da traje tokom celog perioda spavanja. Jer ako se isključi tokom spavanja, često se dešava da se beba probudi.

Osim bele buke, u ublažavanju grčeva pomaže i homeopatija, odnosno „Colikind kapi“. Ovaj kompleksni homeopatski lek smanjuje neprijatnost, bol i nadutost stomačića. Nakon samo nekoliko dana upotrebe „Colikinda“ beba će imati blaže grčeve, manje će plakati i neće biti uznemirena, pa ćete i vi moći malo da odspavate. Na početku bebi dajte tri „Colikind kapi“, tri do šest puta tokom dana, a kada dođe do poboljšanja, daju se tri kapi tri puta na dan. Kapi možete da nakapate direktno bebi u usta ili da joj ih date plastičnom kašičicom.

Promo tekst
Foto:StockSnap-pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno