Alternativna medicina
30.06.2018.

Grlo strada od sladoleda

Da se deca pitaju, a ne pitaju se, sladoled bi se jeo najmanje tri puta dnevno - za doručak, ručak i večeru. Neka ne bi imala ništa protiv da im se ova ledena poslastica služi i umesto jedne užine, a za drugu bi ga se možda, ali samo možda, odrekla zbog čokolade.
Znaju deca šta valja, al’ ne znaju da ni u čemu ne treba preterivati, posebno u hladnoj hrani i napicima. Zato ste tu vi, da sprečite temperaturni šok u grlu i da predupredite upale.

Sladoled sam po sebi nije problem, naprotiv. Bogat je mlekom, kalcijumom, dobro osvežava, ali ne sme da se jede prebrzo, a ne valja ni kada se preteruje s količinama, jer u tim slučajevima iritira dečje grlo, Rizik od letnje upale grla još je veći ako dete ima između tri i šest godina, ako se kupa u hladnoj vodi, pije hladne sokove, jede hladnu lubenicu. Lekari kažu da je zbog visoke spoljne temperature ždrelo leti suvlje nego inače, što pogoduje bržem razmnožavanju virusa i bakterijama, a odbrambene sposobnosti gornjih respiratornih organa dodatno slabi boravak u klimatizovanim prostorijama.

Najveći broj upala grla izazvan je virusima i prolazi spontano za nekoliko dana, dok bakterijske infekcije zahtevaju antibiotsku terapiju, ali nju ne treba uzimati bez pregleda i analize brisa ždrela. Prvi simptomi upale su nelagodnost i osećaj grebanja ili peckanja u grlu, a kasnije se javljaju jaki, dugotrajni bolovi koji se pojačavaju prilikom gutanja i koji se refleksno šire prema uhu i vratu. Osim toga, često se javljaju i povišena temperatura, malaksalost i gubitak apetita.

U situaciji kada ne znate da li dete ima virusnu ili bakterijsku infekciju grla, navabite mu homeopatski lek „Tonzilotren“, koji će pomoći u oba slučaja, bilo da je reč prvim znacima gušobolje, bilo da je reč o uznapredovaloj upali. Ovaj lek može čak i da se kombinuje sa antibiotskom terapijom, kako bi se ojačao detetov imunitet, jer pokreće proces samoisceljenja i predupređuje komplikacije. Osim toga, „Tonzilotren“ smanjuje upalu, otok i bol, vraća zaštitnu funkciju krajnika, smanjuje obim uvećanih krajnika, neutrališe gnojne čepiće, ublažava zapaljenje limfnih čvorova, ubrzava zarastanje oštećenog tkiva i sprečava ponovne angine.

Promo tekst
Foto: goodnewsfinland.com, visitstaugustine.com, visitwales.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno