Alternativna medicina
25.09.2017.

Zabavite bolesno dete

Kada je dete bolesno ne možete samo da mu poturite tablet da se igra ili da mu pustite crtać, jer mu je sada potrebno mnogo više nege i vaše pažnje. Bolovanje će vam brzo i lako proći uz zabavu, a mi vam predlažemo sedam zanimljivih i kreativnih zajedničkih aktivnosti.

Mazite se, čitajte
Kada su deca bolesna, najviše im prija vaša pažnja. Iskoristite priliku, mazite se, čitajte, pevajte, ispričajte mu neku lepu priču...Potrudite se da zaboravite na svakodnevne obaveze i u potpunosti se posvetite detetu.

Igrajte se plastelinom
Zajedno pravite kuglice, kolačiće, zeke, mace, kuce…Ne očekujte remek-dela, već kreacije primerene detetovom uzrastu. Ova zabava može da traje najmanje sat vremena, a kada završite, napravite izložbu. Ova mala umetnička dela na kraju možete i da fotografišete. Biće to lepa uspomena.

Gledajte stare fotografije
Deca vole da gledaju svoje slike kad su bili bebe, fotografije sa Deda Mrazom, sa roditeljskog venčanja ili kratke video snimke iz detinjstva. Sa starijom decom možete zajedno da ređate fotografije, premeštate ih i sortirate.

Smućkajte smuti
Zajedno sa detetom napravite prirodno ceđene sokove ili limundu. Nabavite neobične i zanimljive slamčice za sok jer tako ćete ih podstaći na dodatni unos tečnosti i vitamina. Mališani se uvek raduju kada vide rezultat svog truda. Popiće smuti bez ubeđivanja.

Napravite pozorištance
Dozvolite detetu da se preruši u klovna, princa ili princezu, Miki Mausa, Betmena, Barbiku... Zajednički osmislite kućnu pozorišnu predstavu i pomozite mu oko spremanja. Izvadite iz ormara šarene ešarpe, ćebad u boji, uključite nekoliko lampiona i pozorišna čarolija može da počne.

Crtajte ili slažite pazle
Izaberite zanimljive bojanke, nabavite šareni papir, bojite, crtajte, seckajte, pravite kolaže ili slažite puzle. Ovaj način zabave dugo može da zadrži detetovu pažnju.

Podignite šator
Možda već imate neki šator za decu, ali ako nemate, možete ga jednostavno napraviti. Razapnite ćebe ili čaršav preko stolica i pokušajte da ga fiksirate. Ispod stavite jorgan, poređajte plišane igračke, jastuke, slikovnice i dobićete ste sjajno mesto za odmor i izležavanje bolesnog deteta.

 

 

ISPROBAJTE HOMEOPATIJU
Prehlada će brže proći uz homeopatski lek „Immunokind“ koji služi za jačanje imuniteta. Pored toga „Immunokind“ obnavlja i čuva sluznicu gornjih disajnih organa, gotovo trenutno rešava problem zapušenog nosa, kašalj i otežano disanje, i smanjuje rizik od razvoja drugih infekcija. Ovaj preparat može da se daje deci od prvog dana života, i da se, uz konsultaciju s pedijatrom ili farmaceutom, koristiti u dužem vremenskom periodu.

Foto: happymomtoddler.com, winnersdrinkmilk.com, parentmap.com, momnotes.net

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno