Alternativna medicina
17.05.2017.

Kad grlo zaboli, homeopatija ima rešenje

Na svetu nema čoveka kojeg nikada nije bolelo grlo. Tonzilitis, kako se u medicini naziva upala tonzila (krajnika), može biti akutan (angina) ili hroničan. Osim klasične terapije i određeni homeopatski preparati mogu znatno ublažiti ili sasvim otkloniti ove simptome i mogu se uzeti kada se osete prvi znaci gušobolje, kao i onda kada je ona uznapredovala.

Samo da ne postane hroničan

O hroničnom tonzilitisu se govori ako se angina ponavlja dva ili više puta godišnje. Ova bolest nije bezazlena, jer može da dovede do smanjenja imuniteta, podložnosti čestim prehladama, mogućnosti za razvoj komplikacija koje se ispoljavaju kao bolesti srca, zglobova, bubrega.

Najčešće se radi o upali prouzrokovanoj streptokokom koja zahvata ždrelo, krajnike ili limfne čvorove na vratu. Bolest zahteva lečenje, a terapija se određuje nakon uzimanja brisa iz grla.

Prvi simptomi upale su nelagodnost i osećaj grebanja ili peckanja u grlu. Kasnije, upalu krajnika prate jaki, dugotrajni bolovi koji se pojačavaju prilikom gutanja. Nekada bol može da se širi refleksno i prema uhu i vratu. Osim toga, često se javljaju i povišena temperatura, malaksalost i gubitak apetita.

Homeopatski preparati primenjuju se kod svih vrsta grlobolja, a mogu se kombinovati sa antibiotskom terapijom kako bi se ojačao detetov imunitet.

Pokreću proces samoisceljenja

Imaju sposobnost da pokrenu proces samoisceljenja dečjeg organizma, ali i da spreče komplikacije koje su posledica infekcije.

U našim apotekama dostupan je lek Tonzilotren - nemački prirodni preparat, koji više od 75 godina na prirodan način pomaže u slučaju angine i hroničnog tonzilitisa: smanjuje upalu, otok i bol, vraća zaštitnu funkciju krajnika, smanjuje obim hipertrofičnih (uvećanih) krajnika, podstiče sanaciju (prečišćavanje) kripti krajnika (gnojnih čepića), ublažava otok i zapaljenje limfnih čvorova, podstiče normalizaciju pokazatelja imunog sistema organizma u celini, ubrzava zarastanje oštećenih tkiva i sprečava ponovne angine.

Efikasnost Tonzilotrena potvrđena je brojnim kliničkim ispitivanjima:

*Posle prolaska tri 60-dnevne kure sa pauzom od 4 meseca u toku dve godine praćenja kod 66,7 odsto dece je smanjena učestalost i trajanje pogoršanja hronične upala krajnika, slučajevi angine nisu registrovani, normalizovani su pokazatelji sekretornog imunoglobulina A, što je dovelo do pozitivnih promena u imunitetu usnog dela ždrela.
*Učestalost angine smanjena je 2,5 puta
*Uzimanjem Tonzilotrena značajno je smanjen (za više od tri puta) ukupan rezultat lokalnih znakova hroničnog tonzilitisa.
Preparat se može koristiti kako za lečenje angine, tako i za preventivu pogoršanja hroničnog tonzilitisa.
*Tonsilotren tablete treba uzimati najmanje pola sata pre obroka I pustiti da se lagano rastope u ustima. Kod dece tablete se mogu rastvoriti u malo vode.

Napomena: Deca i odrasli sa uvećanim krajnicima treba da uzimaju po 1 tabletu 3 puta na dan.
Preporučeni period trajanja terapije je 6 do 8 nedelja.

Pažljivo odabrane i kombinovane homeopatske, biljne i mineralne aktivne sirovine u leku Tonsilotren omogućavaju:

* Smanjenje bola u grlu kod virusnih infekcija
*Smanjuje mogućnost pojave ponovnih infekcija grla i upale krajnika
*Podstiče odbrambene mehanizme samoizlečenja (jača imuni sistem)

Upale krajnika češće kod dece
Posle 18. godine krajnici atrofiraju, gube svoju funkciju i polako nestaju. Zato su upale krajnika kod odraslih mnogo ređe nego u dečjem uzrastu.

Više informacija o preparatu možete pogledati OVDE

foto: Netdoctor.es, Portal de Salud, Mediqestetic 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno