Alternativna medicina
15.04.2016.

Izlečite alergiju homeopatijom

Alergije i astma su najčešće hronične bolesti u Evropi, pa se procenjuje da 80 miliona odraslih Evropljana pati od nekog tipa alergije. Kad je u pitanju broj dece sa alergijskim tegobama, procenjuje se da čak 30-40 odsto dece pati od nekog tipa alergije, ali se taj broj povećava iz dana u dan.

Alergijski rinitis može biti povremen (kod 71% obolelih) ili stalno prisutan. Po stepenu uticaja na svakodnevne aktivnosti, sport, rad, školovanje i normalan san određuje se stepen njegove težine, tako da može biti blagog, umerenog ili teškog stepena.

- Neka procena je da već svako drugo dete imati polensku alergiju, a za odrasle kažu negde 2025. svaki drugi čovek će imati polensku alergiju.

To se neverovatnom brzinom širi. Zašto se tako širi - mnogo je teorija. Ali izgleda da smo mi izgubili ono primarno u čoveku, ljudi danas jedu prilično prerađenu hranu, nemaju više infekcije, nemaju parazite, smešno zvuči, ali tamo gde ima glista i parazita, tamo nema alergija – kaže prof. dr Branimir Nestorović, pedijatar, pulmolog i alergolog.

Homeopatija ima rešenje

Prema njegovim rečima alergijski rinitis se javlja u bilo kom starosnom dobu, a najčešće u periodu od 8. do 11. godine života.
Lečenje alergija je vrlo složeno. Klasični lekovi, srećom, nisu jedini način da se sa njima izborimo. Od alternativnih metoda lečenja posebno se ističe homeopatija, koja naučno dokazano postiže ogromne uspehe u lečenju alergijskog rinitisa.

- Najčešći uzročnik pojave alergijskog rinitisa su polenova zrna biljaka. Simptomi alergijskog rinitisa obuhvataju kijanje, svrab i curenje nosa, zapušen nos, kao i mnoge druge neprijatne pojave koje onemogućavaju obolele u svakodnevnim aktivnostima. Kada je u pitanju lečenje, noviji radovi iz medicine dokumentuju jednaku efikasnost homeopatskog lečenja alergijskog rinitisa i korišćenja terapije klasične medicine - ističe prof. dr Nestorović.

Homeopatski lekovi su prirodnog porekla

Savete za olakšavanje tegoba kod polenskih alergija, ponudila je i magistar farmacije Marija Krivačić, direktorka marketinga u “Alpen Farmi”, kompaniji koja je na srpsko tržište donela fantastične homeopatske lekove za razne zdravstvene tegobe.

- Svakako je potrebno promeniti životne navike, a to znači izbegavati kontakt sa alergenom, svakoga dana prati kosu, često u toku dana menjati garderobu, kada su visoke koncetracije polena koristiti klima uređaje za provetravanje prostorija i slično. Pored klasične terapije danas imamo i kompleksne homeopatske lekove koji su prirodnog porekla, mogu ih koristiti i deca i odrasli, a mogu se kupiti u svakoj apoteci bez recepta – navodi Marija Krivačić.

Kompleksni homeopatski lekovi su jedinstvene i proverene kombinacije pojedinačnih homeopatskih aktivnih sastojaka koje su delotvorne u tretmanu pojedinačnih bolesti. Terapija kompleksnim lekovima je bezbedan i efikasan izbor lekara, omogućava specifičan tretman simptoma bolesti svakog pacijenta. Kompleksni DHU lekovi mogu se koristiti u terapiji akutnih stanja kao i u dugoročnoj terapiji hroničnih bolesti.

Najčešće tegobe kod alergijskog rinitisa:

– začepljen nos
– curenje iz nosa
– kijanje
– svrab i crvenilo nosa
– nadražajan, suv kašalj
– otežano disanje
– zviždanje u grudima
– gušenje

Opasne biljke

– Drveće: breza, leska, crni i beli bor, jela, javor, tuja, omorika, cer, hrast
– Trava: popino prase, lisičji rep, pšenica, ovas, ječam, kukuruz, raž, trska
– Korov i zeljaste biljke: štir, pepeljuga, kopriva, pelen, iva, ambrozija

Uzrok zapušenosti i curenja nosa  mogu biti ne samo virusi, već i  alergeni.  I u ovom slučaju može da pomogne preparat Polinol®*.

Polinol® je nemački prirodni  preparat za lečenje i prevenciju  alergijskog rinitisa i konjuktivitisa. Polinol® ima antialergijsko, antivirusno, antiedematozno, antipruritičko, antiinflamatorno dejstvo i smanjuje povećanu sekreciju u sinusima. Polinol® podstiče eliminisanje lakrimacije, konjuktivnog crvenila očiju, kijanja, svraba nosa, zapušenosti nosa i smanjuje nazalnu sekreciju. Polinol®, za razliku od antihistaminika, ne izaziva pospanost i ne slabi brzinu refleksa i koncentraciju pažnje.

Sa uzimanjem preparata treba početi prilikom prvih znakova alergijske kijavice, i nastaviti do potpunog uklanjanje simptoma ili do kraja sezone alergija.

Za sprečavanje pogoršanja alergijskog rinitisa Polinol® se primenjuje mesec dana pre početka sezone cvetanja i celog perioda cvetanja biljaka, koji će vam verovatno izazvati alergije. Polinol® odobren za upotrebu deci od 3. godine i odraslima.

Polinol® – dišite slobodno i u sezoni alergija!

Više o preparatu možete pogledati OVDE. 

foto: unsplash.com, pixabay.com

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno