Alternativna medicina
25.05.2014.

Napravite sok od aloe vere

Lekovita dejstva aloja vere zapažena su odavno, a sada će možda početi da se koristi i kao napitak koji doprinosi zdravlju.

Sok koji sadrži tri limuna, jednu svežu aloju, kašičicu kokosovog nektara i dosta vode, polako postaje jedan od najpreporučljivijih napitaka za očuvanje imuniteta i lep izgled vaše kože.

Pozitivna dejstva po zdravlje u ovom napitku su odlično pomešani - kaže nutricionista iz Filadelfije, Dženet Bril.
Aloja je poznata kao namirnica koja ublažava iritacije i zapaljenja na koži, a neka istraživanja pokazala su čak i da se uspešno bori protiv stomačnih zapaljenja, koja u suprotnom vode do infekcija i bolesti.

Sa druge strane, zbog toga što je to praktično sok povrća, izvučen iz pulpe aloja vere, kod nekih ljudi može pogoršati stres digestivnog trakta i uzrokovati grčeve i dijareju.

- Neke vrste vitamina i minerala koje sadrži aloja vera mogu se pronaći i u zelenoj salati, samo bez gorkog ukusa koji aloja ima - objašnjava nutricionista. Da sve bude još gore, proizvođači soka aloja vere poboljšavaju njegov ukus dodavanjem šećera. Umesto toga, ako želite da pijete sok aloja vere, možete da ga pomešate sa limunom i kokosovim nektarom, umesto sa šećerom.

Savet plus

Pre konzumiranja obavezno se konsultujete sa lekarom, da biste bili sigurni da nećete imati neželjene reakcije na ovaj napitak.

foto: erol-ahmed-unsplash

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

10.
May
2024
Alternativna medicina
26.
Apr
2024
Alternativna medicina
16.
Apr
2024
Alternativna medicina