Zdravlje
31.10.2020.

Znate li zašto se javlja i kako se leči promuklost kod dece

Gotovo da ne postoji dete koje se u nekom trenutku nije požalilo na promuklost, pa čak i na gubitak glasa, što ne bi trebalo da predstavlja razlog za preteranu brigu. Ali, ako ovakvo stanje traje duže od 15 dana i ponavlja se često, vreme je za posetu lekaru. Promuklost nastaje kada glasne žice ne mogu normalno da trepere i da proizvode normalne glasove, odnosno zvuke različite visine i intenziteta. Kod promuklosti glas postaje tih, grub i delimično nerazumljiv.

Uzroci promuklosti mogu biti različiti, a kod dece je to najčešće akutni laringitis ili upala grla, a u relativno česte zročnike spadaju pevački čvorići. Smatra se da oni nastaju kao posledica dugotrajnog pričanja ili pevanja, nadglašavanja na sportskom terenu, bilo da je dete takmičar ili navijač. I stres, ako mu je dete konstantno izloženo, može biti okidač za poremećaj glasa, a među ostale uzročnike spadaju česte infekcije grla, dehidratacija, kašalj, astma, bronhitis, sinuzitis…

Ukoliko je do promuklosti došlo usled vikanja i preglasnog pevanja, postarajte se da dete prištedi grlo, tako što neće pričati duže od četiri sata dnevno i što neće pevati duže od dva sata. Promuklost koja je učestala ili traje u kontinuitetu više od 15 dana, zahteva odlazak kod lekara. Srećom, ovaj problem može da se reši i homeopatijom, efikasnom, blagom i holističkom terapijom, koja stimuliše i reguliše moć samoizlečenja organizma.

Ako vaše dete ima česte upale grla, isprobajte „Tonsilotren“, nemački prirodni preparat. On smanjuje bol u grlu kod virusnih infekcija, smanjuje mogućnost pojave ponovnih infekcija grla i upale krajnika i podstiče odbrambene mehanizme i samoizlečenja. „Tonsilotren“ podstiče jačanje imunog sistema u celini, ubrzava zarastanje oštećenih tkiva i sprečava ponovne angine i to za dva i po puta, kako su pokazala brojna klinička ispitivanja.
Promo tekst
Foto: motherforlife.com, parentmap.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno