Zabava
13.05.2015.

Meksička predstava "Pesma šamana" u Subotici

„Pesma šamana“, izuzetno zanimljiva predstava Lutkarskog pozorišta La Kukarača iz meksičkog grada Halisko (La Cucaracha Puppet Theatre, Jalisco) biće odigrana 19. maja u okviru glavnog (takmičarskog) programa 22. Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici (10h, Dečje pozorište Subotica). 

Predstava se sastoji od četiri autohtone priče za decu meksičkih indijanaca koje se usmeno prenose vekovima unazad.

U okviru ovogodišnjeg takmičarskog programa biće odigrano 18 scenskih ostvarenja iz 15 zemalja sveta i zemlje domaćina Srbije, pored „Pesme šamana“ i atraktivne indijske predstave „O Rami“, koju smo ranije spomenuli, tu je, između ostalih, i predstava iz Norveške (prvi put) - „Sivi čovek igra se šibicama“ (Mačkino pozorište lutaka, Tonsberg), „Pinokio“ iz Italije (Teatar “Cahes”, Skandiči, Firenca), kao i „Životinjska farma“ Pozorišta lutaka Ljubljana i „Don Kihot“ Teatar smeha iz Frankfurta na Odri, ali i tri predstave iz Srbije: „Čardak ni na nebi ni na zemlji“ (Pozorište lutaka “Pinokio”, Beograd), „Snežna kraljica“ (Dečje pozorište Subotica) i „Kako je otriveno letenje“ (Pozorište mladih, Novi Sad).

„Sivi čovek igra se šibicama“ je lutkarska predstava u kojoj se na neobičan način prepliću dve priče: „Devojčica sa šibicama“ H.K.
Andersena i „Susret uličnog žonglera Frančeska i lutkarke Tese“ (zanimljiva priča u kojoj sami sebe igraju izvođači iz predstave Tessa Elina Lepistö i Francesco Cerutti Nava).

Insert iz predstave "Pesma šamana" možete pogledati videu: 


 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno