Dojenje
07.06.2023.

Prvi dodir koža na kožu je važan. Evo i zašto

Dečjisajt je danas organizovao još jednu radionicu uspešnog dojenja i besplatno edukovao više od trideset trudnica. I one, koje će se tek ostvariti u toj ulazi, i ove kojima je uskoro treći porođaj, žele da budu spremne za dojenje i bebi priušte najzdraviju hranu.


Na putu svakog uspešnog dojenja stoje brojne prepreke ali i spone koje mu daju vetar u leđa. Jedna od njih je i Nacionalni program podrške dojenju, čiji je glavni koordinator Prim.dr Ljiljana Stanković, neonatolog u GAK „Narodni front“. Doktorka Ljiljana je omiljeni govornik na svakom Festivalu dojenja, koji od 2017.godine dva puta godišnje organizuje naš portal DečjiSajt.rs. Sa njom se trudnice opuste i slatko ismeju dok upijaju dragoceno znanje koje im doktorka Stanković nesebično daruje.
Ništa manje ni ovaj put, kao trajna zabeležba u okviri podkasta Eklinika, doktorka je govorila o važnosti dodira "koža na kožu". O tome šta podrazumeva ovaj poseban dodir majke i bebe, koji procesi se pokreću, da li i tate mogu ovaj kontakt da ostvare, pogledajte u podkastu OVDE

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno