Dojenje
06.10.2022.

XI Avent festival dojenja prevazišao očekivanja organizatora

Kada smo prošlog oktobra organizovali IX Aventov festival dojenja, mislili smo da je to poslednji put da se družimo isključivo online sa trudnicama iz cele Srbije. Navijali smo da ugostimo buduće mame uživo i delimično to i uspeli u aprilu, pa ponovo letos na Rosa radionici dojenja, ali strah da će brojke na jesen početi da rastu ipak nas je nadvladao, pa nismo hteli da rizikujemo. Računali smo, trudnice treba da se čuvaju i najlepše im je u ovom trenutku u njihovim domovima, tu su zaštićene od gripa i virusa. Naš generalni sponzor, kompanija MCG Group, zastupnik Philips Avent-a za Srbiju podržao je tu odluku, baš kao i Rosa, Tosama, AlpenKid, i naša podrška, telefonski servis “Halo beba”, DZ Voždovac, Agencija za bezbednost saobraćaja. 

Nikad veće interesovanje za edukaciju dojenja


Da su mame željne edukacije uvideli smo pre tri nedelje kada se već prvih dana prijavilo preko 400 trudnica. Broj se svakodnevno povećavao, a kako smo predvideli da snimak kompletnog događaja bude aktivan 24h verujemo da ćemo premašiti i broj od 1000 edukovanih mama.

Kao i uvek, najviše pažnje privlače predavanja Milene Popević, Vršnjačke savetnice za dojenje i Zdravstveni panel, u okviru kojeg su mame bile u prilici da brojna pitanja postavljaju našim gostima, dr Nataši Karadžov Orlić, ginekologu-akušeru Gak “Narodni front”, dr Katarini Lazić, neonatologu Instituta za neonatologiju, Stojanki Pejčić, patronažnoj sestri DZ Voždovac i dr Tatjani Vlašković Jovićević, psihijatru ordinacije Polimedic. Na mnoga od njih smo odgovorili u opuštenoj atmosferi žaleći što mame nisu pored nas. To je i jedina mana ovog festivala, koji je obezbedio i petnaestominutne vežbe za psiho-fizičku pripremu za porođaj. Svaka mama u svom stanu mogla je da vežba sa babicom Gordanom Milosavljević, nauči vežbe disanja i dodatno sebe pripremi za porođaj. Priroda je sve to uredila, a mame samo treba da prate svoje instikte i edukuju se. Aventove pumpice će sigurno biti od pomoći, onima kojima ista zatreba, baš kao i Dentokind i drugi homeoptaski lekovi AlpenKida, koji su podrška bebama, ali i celoj porodici. I To-to proizvodi nude konfor mamama i bebama, kako u porodilištu, tako i po dolasku kući. Svi naši partneri imaju jedinstveni cilj, da podrže mame na njihovom putu roditeljstva bez obzira gde se one nalaze, u Srbiji ili dijaspori.

Ovaj put značajna podrška nam je i Agencija za bezbednost saobraćaja, koja posebnu pažnju poklanja trudnici i bebi u vozilu. Njihova edukacija poslednjih godina doprinosi podizanju svesti o zaštiti dece u saobraćaju.  Agencija je poklonila i deset auto sedišta u okviru tradicionalnog Kviza znanja, kojem posvećujemo zadnje minute festivala. Nismo mnogo strogi, ali želimo da podelimo poklone naših sponzora baš onima, koji su pažljivo slušali. Kako čak četiri učesnice festivala imaju blizanačku trudnoću, MCG group je svakoj od njih poklonio manuelnu pumpicu za dojenje. Znamo da će im biti od velike pomoći. Ništa manje vredni nisu paketići Tosame i AlpenKid-a, kojima smo obradovali još desetak mama.

Organizovanje festivala uvek nosi pozitivnu tremu zbog želje da sve ono što isplaniramo ispadne baš kako treba. Uglavnom u tome i uspemo, a to nam svedoči veliki broj zadovoljnih mama, koje nam se javljaju nakon ovakvih događaja hvaleći edukaciju. Njihove preporuke su nam veoma važne, jer već od sutra polako pripremamo sledeće veliko druženje, festival u aprilu naredne godine.
Uživo je ipak lepše, pa se nadamo da će ono biti baš takvo za Beograđanke, ali i online za sve one mame i trudnice, koje ne žive u glavnom gradu. U međuvremenu u planu su i redovne radionice već u narednim mesecima, a o njima ćemo vas obavestiti na vreme.
U slučaju da niste bile u prilici da ispratite uživo današnji događaj, predlažemo da ga pregledate na ovom linku, koji će biti aktivan do sutra u 17h. Ako i to propustite, ne brinite, za vas smo napravili i Azbuku dojenja, u okviru koje smo se potrudili da pokrijemo najčešća pitanja i nedoumice vezane za dojenje, a sve u cilju da baš svaka od nas i uspešno doji. Verujemo da će do naredne edukacije i ona i te kako pomoći. 

foto:decjisajt.rs

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Kompresivni grudnjak BC02
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.300,00 RSD
Veličina
S
M
L
XL
2XL
Sačuvano u omiljne
Pojas za trudnice, UB04  
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.800,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Uđite u novu eru izmazanja uz savršeno uravnoteženu usisa i stimulacije bradavic...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
22.799,00 RSD
24.999,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno