Dojenje
02.08.2022.

Rosa i Dečjisajt edukacijom trudnica obeležili Međunarodnu nedelju dojenja

Uvek je posebno zadovoljstvo kada se realizuje jedan događaj uživo, pogotovo kada su učesnice istog buduće mame, željne znanja, sa jasnim ciljem da pruže svojim bebama najbolji početak, majčino mleko. Mi smo to još 2016.godine prepoznali i od tada svakog meseca se trudimo da edukujemo što više njih. Sa ovom današnjom Rosa radionicom za podršku dojenju beležimo cifru od preko 7000 polaznika. Verujemo da radimo dobar posao, da ulivamo sigurnost svakoj majci, koju će za koji dan ugledati neke okice, koje će najveći oslonac baš u njoj naći.
Naša misija je jasna, spremiti svaku trudnicu, koja to želi, za uspešno dojenje.
Imamo sreće, uz nas su naši partneri već godinama, i to ne samo za one, koji uživo mogu da prisustvuju, već za svaku majku, koja iz bilo kog dela Srbije želi da se edukuje. Uživo online prenos nam to i omogućava.


Milenu Popević, vršnjačku savetnicu za dojenje mame već prepoznaju. Čule su da daje najbolje savete svakoj budućoj dojilji. Kada imamo sreće da joj se, kao i ovaj put, pridruži Dr Ljilja Stanković, neonatološkinja u GAK Narodni front i nacionalna koordinatorka za dojenje, koja svakoj majci daje brojne savete vezane za dojenje boreći se u isto vreme da zdravstveni sistem u zemlji da snažnu podršku svakoj porodilji, onda radionica prevaziđe i očekivanja nas organizatora, atmosfera bude sjajna, vesela i veoma zanimljiva, često praćena širokim osmesima i suzama radosnicama. Sjajni predavači naših partnera Mama Nature, Tosame i Philips Avent-a i danas su bili sa nama.

Po prvi put na radionici su bili predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja s ciljem da edukuju mame da sebi i svojoj deci obezbede maksimalnu zaštitu u automobilima.
Naravno, uz nas je tradicionalno i telefonski servis Halo beba, koji je predstavio svoju Bebo interaktivnu aplikaciju, još jednu snažnu podršku roditeljstvu.

Današnja radionica je trajala tri sata. Naši predavači uspešno su odgovorili na brojna pitanja svih učesnica, kako onih koje su bile danas u Ada Mall-u, tako i mama, koje su nas pratile online. 
Po završetku druženja, tradicionalno za sve uživo prisutne mame priredili smo i "Kviz znanja". Naši sponzori njihovo danas stečeno znanje nagradili su brojnim poklonima. Tradicija je i da pumpice za dojenje izdvojimo za mame, koje nose blizance, a na današnjoj radionici njih dve su dobile tu pomoć, koja će im poprilično značiti u danima, koji dolaze.  Neke druge su dobile Joko pelene i tufere za grudi, auto sedišta i druge poklone. Znamo da će im svaki poklon dobro doći.

Snimak radionice na Youtube kanalu Dečjeg sajta biće aktivan 24h po njenom isteku.
Ako ste ga propustili, ne brinite, već sledeće druženje zakazujemo za 6.oktobar kada organizujemo Avent festival dojenja. Njega uvek realizujemo u okviru Nacionalne nedelje dojenja, kada program obogaćujemo i Zdravstvenim panelom, u okviru kojeg svoja znanja sa mamama dele neonatolog, ginekolog, psiholog i patronažna sestra, svi zajedno sa ciljem da svakoj prisutnoj trudnici damo snažnu podršku na njenom putu uspešnog dojenja.
A kako znamo da je besplatna edukacija i te kako važna, nastavljamo dalje, za neke buduće mame i tate. Sigurni smo da će i njima saveti, koje nesebično delimo i te kako biti od pomoći. 

foto:decjisajt.rs

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Steznik za porodilje VM01
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.000,00 RSD
Veličina
S
M
L
XL
2XL
Sačuvano u omiljne
Steznik za porodilje PP01-U
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.000,00 RSD
Veličina
1
2

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno