Dojenje
08.04.2022.

Ako ste trudne, mi znamo gde treba da budete 14.aprila

Dugo se spremamo da sve vas, buduće mame iz cele Srbije, koje želite da dojite, okupimo na jednom mestu. Da smo ovaj događaj organizovali pre samo nekoliko godina, to bi bila nemoguća misija. No, kako je tehnologija napredovala, a popularni virus kovid 19 nam dodatno izmenio načine druženja, ona je i te kako ostvarljiva i to već za koji dan, 14.aprila kada ćete u istom trenutku vi iz Beograda biti u UVC “Šumice”, a vaše koleginice širom Srbije pokraj telefona i tableta, negde u svojim domovima. Sve zajedno pratićete isti događaj, jubilarni X Avent festival dojenja.

Kao neko ko insistira na besplatnoj edukaciji, važno nam je da pošaljemo ispravnu poruku, da pripremimo sve vas mame za ovaj prelepi period vašeg života. Mnogi se pitaju zašto je ta priprema toliko važna, ali ako znamo da je majčino mleko najzdravija hrana za novorođenčad, da gotovo svaka majka može da doji, a da većine u tome u Srbiji na žalost i ne uspe, jasno nam je da je i te kako važna podrška. To je prepoznalo i Ministartsvo zdravlja, koje je osnovalo Nacionalnu strategiju za dojenje, u čijim okvirima se i naš festival realizuje. Naši sagovornici i predavači su svi oni, koji su mami važni, počevši od samog čina porođaja, preko njenog dolaska kući sa novim članom porodice do uspešno uspostavljene laktacije. 

Mi tradicionalno edukujemo, pre svih trudnice jer one najviše i imaju vremena za edukaciju. Naravno, na festivalu su uvek mame i bebe dobrodošle, ne samo da nam ulepšaju dan, već da nauče sve ono što je važno za svaku fazu dojenja. Krećemo od početka i ne tražimo nikakvo predznanje. Kada beba dođe na svet, ono naučeno opušteno svaka mama može da primeni. Iz neznanja česte su greške, a kada ste potkovani znanjem, koje dobijate na festivalu, one su minimalne. 
Trudimo se da nigde ne zaškripi, pa su zato sa nama na predstojećem festivalu Doc. dr Nataša Karadžov Orlić, ginekolog-akušer GAK „Narodni front“, Dr Katarina Lazić, pedijatar-neonatolog, Institut za neonatologiju, Dr Tatjana Vlašković Jovićević, psihijatar, Klinika za psihijatriju „Dr Laza Lazarević“, Dragana Ananović, patronažna sestra DZ „Voždovac“ i Milena Popević, vršnjačka savetnica za dojenje. 

Bez obzira da li ste uživo u Šumicama sa nama ili online u svojim domovima, možete postavljati brojna pitanja. A, učinićemo to i mi u ime svih vas. Saznaćemo sve, od toga šta da očekujete na porođaju, preko značenja APGRAR testa, kako da se nosite sa eventualnim strahovima i šta sve možete da očekujete od patronažne sestre. Tu smo da i savladate same tehnike, položaje dojenja, način držanja bebe, kako da znate da je beba dovoljno sisala i još mnogo toga.  
Atmosferu ne možemo baš najbolje da opišemo, pa delimo par fotografija sa ranijih događaja da vam prenesemo makar delić nje. Usput da napomenemo da je nama uvek lepo, od prvog trenutka kada ugledamo trudnice i mame do momenta kada vas propitujemo u okviru „Kviza znjanja“.
Da se razumemo, nismo strogi, samo nam je važno da odete spremne od nas i sigurne u svoje znanje. Vaši osmesi zadovoljstva, reči hvale nam mnogo znače jer verujemo da činimo dobru stvar i da svaka majka, ukoliko želi, treba da zna uspešno da doji.
Još nije kasno da se prijavite iako smo broj ograničili. To, pre svega radimo zbog kvaliteta programa.
Ako ste u Beogradu, čekamo vas uživo u UVC Šumice i za vas link za prijavu je OVDE
Ako ste trudnica bilo gde u Srbiji van glavnog grada, onda je za vas link prijave SRBIJA.
Mi smo spremni i radujemo se druženju 14.aprila od 12-17h. Budite i vi.

 

Foto:decjisajt.rs

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Pearhead nalepnice za bebin stomačić su neodoljiv način da sačuvate uspomene na prvu ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.200,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Bebebus hranilica za bebe Growing+ white
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
62.999,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Dušeci za krevetac ortopedic,120/60
Dušek ortopedik • Poliuretanska pena - gustine 25kg/m3 • Žičano jezgro...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.599,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno