Dojenje
03.08.2021.

Svetska nedelja dojenja iz ugla Rosa radionice dojenja

Bilo nam je prelepo, nas stotinak u Galeriji Beograda na vodi i njih osamdeset online. 
Mi konačno uživo posle godinu i po dana u Beogradu, a one u toplini svog doma u ostatku Srbije.
Dan za pamćenje, a radionica za uživanje. Jedna od najboljih do sada. Po prvi put smo organizovali i uživo i online druženje. Trudnice u svojim domovima imale su gotovo isti užitak kao mame u Galeriji. I one su postavljale pitanja, samo putem četa, i one su učestvovale u Kvizu znanja i dobile brojne nagrade, baš kao i buduće mame u Beogradu.


Rosa je obezbedila dovoljno hladne vode za sve prisutne. Obeležila je ovu Svetsku nedelju dojenja ostvarivanjem svoje misije u okviru kampanje “Beba bira gde”.
Philips Avent, generalni sponsor Festivala dojenja svim prisutnim je spremio po paketić, a još tri trudnice obradovao ručnom pumpicom za dojenje. Uz njih će se sigurno buduće mame osećati sigurno ne sumnjajući u uspeh dojenja.
Milena Popević, vršnjačka savetnica za dojenje istakla je da 93-95% majki može da doji, te je svima objasnila i kako. Ređala su se brojna pitanja koja nisu ostala bez pravog odgovora.
Draga podrška Halo bebe je uvek prisutna. Telefonsko savetovalište je ohrabrilo sve mame u Srbiji da mogu 24h/7 dana u nedelji da se obrate za bilo koji savet u vezi sa bebom.
Po prvi put jedan novi proizvod,Anatomsko gnezdo Spavalica predstavilo se mamama i omogućilo svakoj od njih da dobije vaučer na 5000rsd, bilo da su online ili uživo prisustvovale radionici. Popust na svoje proizvode su obezbedili i Body shop i Lindex tako da, pored kozmetike, i odeća za mame i bebe je za učesnice radionice sada povoljnija.

Tosama je predstavila svoju liniju proizvoda bez kojih se ne kreće u porodilište, a Mama natura skrenula pažnju na prirodne homeopatske lekove dobre i za majku i za bebu. Sa njihovim Dentokindom nicanje zubića je gotovo bezbolno. Doktorka Jelena Džarić je svim pristnim mamama poklonila i kalendar nicanja zubića i upoznala ih sa kompletnom linijom Mama nature.
One mame koje brinu o svom zdravlju sigurno poznaju Pregnacare, preparate koji su tu za planiranje i vođenje trudnoće, ali i uspešno dojenje. Na našoj radionici su bile i dve devojčice, ali i dve bebe. Za neke od njih je Cinkić i te kako važan za jačanje imuniteta, dok za one starije Imunoglukan je neprevaziđen.
I taman kada se uz pomoć Mileninih saveta uspostavi uspešno dojenje i krene period grčeva, tu su Waya kapi da pomognu da se isti prevaziđu.
Ova radionica je bila posebna i po atmosferi koja je stvorena i po osmesima koji su blistali. Nama organizatorima je jasno bilo da svako naredno veliko druženje mora biti i uživo, ako virus to dozvoli, i u isto vreme online za sve one koji nisu iz glavnog grada. 
Ovom radionicom edukovali smo oko 170 trudnica. Njihovu edukaciju su ulepšale dve mirne bebe, koje su mamama dozvolile da upiju što više značajnih informacija koje će, sigurni smo, znati da iskoriste u pravom trenutku.
Dečjisajt može da se pohvalim brojem od blizu 6000 edukovanih trudnica u Srbiji. Cilj nam je da ih svakim novim događajem bude sve više i da svi zajedno popravimo statistiku dojenja u zemlji. Dobru volju da edukujemo imamo, podršku dragih sponzora takođe. Zato, drage buduće mame, ako ste propustili ovu Rosa radionicu dojenja, organizovanu u okviru Svetske nedelje dojenja, ne brinite. Mi novo druženje zakazujemo već za prvu nedelju oktobra kada Avent festivalom dojenja obeležavamo Nacionalnu nedelju dojenja. Obavestićemo vas na vreme o detaljima. Do tada, delimo sa vama utiske sa današnje radionice.
 

foto: decjisajt.rs

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Pojas za trudnice, UB04  
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.800,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Podloge za igru SKU10058
Kids II Podloga za igru Flowers & Friends
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.020,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno