Roditeljstvo
27.03.2023.

Da bi mama mogla uspešno da doji najvažnija je prava edukacija

Drage trudnice i mame, besplatna edukacija uspešnog dojenja zakazana je za 6.april u CK “Vlada Divljan”. Nemojte je propustiti!

Roditeljstvo počinje od momenta kada žena sazna da je trudna. Sreća usled novonastale situacije, euforija što će svoj život obogatiti jednim novim, kao i planiranje budućnosti svoje bebe postaju njena svakodnevica. Kao pravi “štreber” upija brojna znanja, prelistava portale, informiše se. Tako i treba, jer sve je to priprema za roditeljstvo.
Kakav će roditelj svako od nas postati, zavisi od situacije u kojoj se nalazimo, od karaktera deteta, njegovih interesovanja, naših želja i spremnosti da deci pružimo podršku. No, to su situacije na koje ne možemo uvek da utičemo. Ipak, ima puno onih koje zavise samo od nas. Takva je i odluka da dojimo. Naše bake bi sada rekle da ne pravimo famu u vezi sa tim, ali mlada mama zna koliko je važna podrška okoline, njena lična edukacija da spremno dočeka svoju bebu na grudima i podari joj najzdraviju hranu, majčino mleko. Zna i da mnogo puta ne teče baš sve po planu, pa dojenje može da bude i bolno iskustvo.
Naše bake možda bi negodovale, ali u njihovo vreme došla bi komšinica i pomogla oko masiranja grudi, namestila bi bebu na dojku, ako treba ona druga, koja već iskusno doji, podojila bi i bebironca čija mama uspostavlja laktaciju. Njima se u to vreme nije na svakom koraku nudila alternativa, dohrana. Znalo se, to je sve prirodno, svaka majka će da doji. 
Danas nema te podške, zapravo nije u komšiluku. Treba do nje doći, treba neko to i da zna i ima volju da radi. Srećom, postoji jedna, koja već sedmu godinu zaredom uspešno edukuje trudnice i mame isključivo za dojenje.
I ovaj put, nesebično deli svoje znanje 6.aprila u CK “Vlada Divljan” za sve Beograđanke, dok uživo putem svog YouTube kanala prenosi online za mame iz cele Srbije i dijaspore. Ona ima jasan cilj, da svaku trudnicu, koja to želi, besplatno edukuje za dojenje.
Iza nje je više od 9000 edukovanih mama, kojima dojenje nije strano i koje su dobile neophodno znanje da ono bude i uspešno. Nije samostalna u tom cilju, pomažu joj brojni partneri i saradnici. Od početka, bez zadrške Philips Avent pumpice za dojenje, kao i Rosa, koja godina podržava roditeljstvo u Srbiji, zatim AlepKid sa čuvenim Dentokidom, Tosama sa podrškom za mame i bebe i od ovog festivala Bambo, sertifikovane jednokratne pelene. Svi oni, zajedno sa organizatorom, portalom Decjisajt.rs čekaju sve zainteresovane mame u predivnoj udobnoj sali CK “Vlada Divljan”. Spremni su da ih u petočasovnom programu edukuju uz Vršnjačku savetnicu za dojenje, kao i u okviru Zdravstvenog panela sa ginekologom-akušerom, neonatologom, psihijatrom i patronažnom sestrom. Svim govornicima će svaka trudnica moći da postavi brojna pitanja i reši sve nedoumice. Ruku podrške daje i Gradska opština Palilula, kao i Dom zdravlja Voždovac. Nije važno odakle je mama, bitno da u svojoj borbi za dojenje nije sama i da su svi zajedno spremni da joj pruže maksimalnu podršku u vidu edukacije.
Tog dana biće prisutna još jedna velika i važna podrška, Agencija za bezbednost saobraćaja, koja će se pobrinuti da edukuje mame da bebe bezbedno voze u automobilima. U isto vreme, u okviru “Kviza znanja” prisutnima uživo na Paliluli podeliće i 20 auto sedišta. Za mame su spremne i Rosine majice za dojenje, baš kao i brojni drugi darovi ostalih partnera festivala. 
Ostalo je još nekoliko dana do ovog događaja i zato pozivamo sve zainteresovane trudnice i mame da ne propuste besplatnu edukaciju 6.aprila od 11-16h. 
Drage Beograđanke, da vi osigurate sebi mesto uživo, prijavite se OVDE.
Drage mame iz ostalog dela Srbije, da online pratite događaj prijavite se OVDE
 

Nadamo se da se i vi, poput nas,radujete druženju.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Kompresivni steznik sa tregerima – TA
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.900,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Pojas za trudnice, UB04  
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.800,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Podloge za igru 11/70509
Bebi gimnastika 11/70509
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.599,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Avent manualna pumpica za izmazanje natural 3639
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.199,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

19.
Apr
2024
Porodični odnosi
28.
Mar
2024
Porodični odnosi