Roditeljstvo
27.03.2023.

Da bi mama mogla uspešno da doji najvažnija je prava edukacija

Drage trudnice i mame, besplatna edukacija uspešnog dojenja zakazana je za 6.april u CK “Vlada Divljan”. Nemojte je propustiti!

Roditeljstvo počinje od momenta kada žena sazna da je trudna. Sreća usled novonastale situacije, euforija što će svoj život obogatiti jednim novim, kao i planiranje budućnosti svoje bebe postaju njena svakodnevica. Kao pravi “štreber” upija brojna znanja, prelistava portale, informiše se. Tako i treba, jer sve je to priprema za roditeljstvo.
Kakav će roditelj svako od nas postati, zavisi od situacije u kojoj se nalazimo, od karaktera deteta, njegovih interesovanja, naših želja i spremnosti da deci pružimo podršku. No, to su situacije na koje ne možemo uvek da utičemo. Ipak, ima puno onih koje zavise samo od nas. Takva je i odluka da dojimo. Naše bake bi sada rekle da ne pravimo famu u vezi sa tim, ali mlada mama zna koliko je važna podrška okoline, njena lična edukacija da spremno dočeka svoju bebu na grudima i podari joj najzdraviju hranu, majčino mleko. Zna i da mnogo puta ne teče baš sve po planu, pa dojenje može da bude i bolno iskustvo.
Naše bake možda bi negodovale, ali u njihovo vreme došla bi komšinica i pomogla oko masiranja grudi, namestila bi bebu na dojku, ako treba ona druga, koja već iskusno doji, podojila bi i bebironca čija mama uspostavlja laktaciju. Njima se u to vreme nije na svakom koraku nudila alternativa, dohrana. Znalo se, to je sve prirodno, svaka majka će da doji. 
Danas nema te podške, zapravo nije u komšiluku. Treba do nje doći, treba neko to i da zna i ima volju da radi. Srećom, postoji jedna, koja već sedmu godinu zaredom uspešno edukuje trudnice i mame isključivo za dojenje.
I ovaj put, nesebično deli svoje znanje 6.aprila u CK “Vlada Divljan” za sve Beograđanke, dok uživo putem svog YouTube kanala prenosi online za mame iz cele Srbije i dijaspore. Ona ima jasan cilj, da svaku trudnicu, koja to želi, besplatno edukuje za dojenje.
Iza nje je više od 9000 edukovanih mama, kojima dojenje nije strano i koje su dobile neophodno znanje da ono bude i uspešno. Nije samostalna u tom cilju, pomažu joj brojni partneri i saradnici. Od početka, bez zadrške Philips Avent pumpice za dojenje, kao i Rosa, koja godina podržava roditeljstvo u Srbiji, zatim AlepKid sa čuvenim Dentokidom, Tosama sa podrškom za mame i bebe i od ovog festivala Bambo, sertifikovane jednokratne pelene. Svi oni, zajedno sa organizatorom, portalom Decjisajt.rs čekaju sve zainteresovane mame u predivnoj udobnoj sali CK “Vlada Divljan”. Spremni su da ih u petočasovnom programu edukuju uz Vršnjačku savetnicu za dojenje, kao i u okviru Zdravstvenog panela sa ginekologom-akušerom, neonatologom, psihijatrom i patronažnom sestrom. Svim govornicima će svaka trudnica moći da postavi brojna pitanja i reši sve nedoumice. Ruku podrške daje i Gradska opština Palilula, kao i Dom zdravlja Voždovac. Nije važno odakle je mama, bitno da u svojoj borbi za dojenje nije sama i da su svi zajedno spremni da joj pruže maksimalnu podršku u vidu edukacije.
Tog dana biće prisutna još jedna velika i važna podrška, Agencija za bezbednost saobraćaja, koja će se pobrinuti da edukuje mame da bebe bezbedno voze u automobilima. U isto vreme, u okviru “Kviza znanja” prisutnima uživo na Paliluli podeliće i 20 auto sedišta. Za mame su spremne i Rosine majice za dojenje, baš kao i brojni drugi darovi ostalih partnera festivala. 
Ostalo je još nekoliko dana do ovog događaja i zato pozivamo sve zainteresovane trudnice i mame da ne propuste besplatnu edukaciju 6.aprila od 11-16h. 
Drage Beograđanke, da vi osigurate sebi mesto uživo, prijavite se OVDE.
Drage mame iz ostalog dela Srbije, da online pratite događaj prijavite se OVDE
 

Nadamo se da se i vi, poput nas,radujete druženju.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Kompresivni steznik sa tregerima – TA
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.900,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Pojas za trudnice, UB04  
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.800,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Podloge za igru 11/70509
Bebi gimnastika 11/70509
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.599,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Avent manualna pumpica za izmazanje natural 3639
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.950,00 RSD
7.999,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

31.
May
2023
Porodični odnosi
19.
May
2023
Roditeljstvo
08.
May
2023
Roditeljstvo