Putovanje
25.07.2019.

Ako želite odmor iz snova, morate da spremite još nešto osim pasoša

Iako je Grčka prvi izbor većine građana Srbije, posebno onih koji na more putuju sa decom, ona se ne nalazi na listi 20 evropskih zemalja u kojima može da se dobije hitna medicinska pomoć u cilju „otklanjanja neposredne opasnosti po život i zdravlje“ o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. To praktično znači da, ako želite spokojno letovanje, treba da uplatite putno zdravstveno osiguranje za svoju porodicu.

Nema potrebe da vam nabrajamo šta sve može da krene po zlu. Najbanalnije su blage stomačne tegobe koje se javljaju usled promene klime, vode ili ritma spavanja, blago povišena temperatura koju deca dobijaju tek tako, preko noći, ali ne treba isključiti ni alergijske reakcije, zubobolje, gušobolje, opekotine od meduza, pokoju zaostalu bodlju od nagaženog ježa, pa i daleko teže povrede i oboljenja.
Ne žele deca da se razboljevaju, niti bi radije provodila vreme u apartmanima nego na plaži, ali to se dešava. Uostalom, medicinska pomoć može da zatreba i vama. Odlazak lekaru u stranoj zemlji nije jeftin i zbog toga treba unapred razmišljati kako da se nadoknadi taj trošak, ako bude neizbežan. Zato je tu vaš i naš prijatelj „Dunav osiguranje“ koji do 30. septembra nudi brojne pogodnosti.

Na premiju putničkog zdravstvenog osiguranja za poslovna i turistička putovanja u inostranstvo koja u kontinuitetu ne traju duže od 30 dana odobrava se popust od 10%. Na premiju paketa putnog osiguranja, ukoliko se zaključuje samo osnovno osiguravajuće pokriće (putničko zdravstveno osiguranje, osiguranje od posledica nesrećnog slučaja – nezgode, i osiguranje od građanske odgovornosti), odobrava se popust od 15%. Na premiju osiguranja u slučaju ugovaranja jednog ili oba dopunska pokrića (osiguranje od otkaza putovanja i osiguranje prtljaga) odobrava se popust od 20% popusta.

Dodatne informacije o putnom zdravstvenom osiguranju kompanije „Dunav osiguranje“ potražite OVDE.
Promo tekst
Foto: vidar-nordli-mathisen-unsplash

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno