Putovanje
07.10.2018.

Prošpartajmo Srbijom

Ako je verovati meteorolozima, pred nama je miholjsko leto koje valja pametno iskoristiti. Izvesno je da preko radne nedelje nema mrdanja, ali zato svaki naredni vikend možete da provedete u prirodi. Ako vam nedostaje inspiracija ili stručan vodič kroz najlepše predele Srbije, odlučite se za jedan ili za sva tri izleta koje organizuje Klub „Džepovi prirode“.
 

Bešnjaja i kanjon Voljevice – subota 13. oktobar

Polazak u 6.30 h iz Sarajevske ulice (ugao sa Drinskom). Prvo se ide do Kragujevca, zatim do sela Bukorovac. Staza dužine oko 17 km, sa usponom od 750 m, počinje kod vodenice na kraju sela i ide preko brda i dolina, a zatim i kroz kanjon Voljevice. Nakon pauze za ručak kreće se za Beograd.
Iznos kotizacije: 1.500 dinara, a za članove kluba sa plaćenom članarinom 1.400 dinara.
 

Borski Stol i Veliki Krš, Borsko jezero,
Lazarev kanjon, Lazareva pećina – subota 20. oktobar – nedelja 21. oktobar

1. dan: Polazak u 6 h iz Sarajevske ulice. Putuje se preko Petrovca i Žagubice do Borskog jezera. Nakon duže pauze za šetnju i kafu nastavlja se putovanje preko Bora do planinarskog doma ispod Borskog Stola gde je obezbeđen smeštaj u četvorokrevetnim sobama sa zajedničkim kupatilom i kuhinjom u kojoj je moguće pripremiti hranu. U dogovoru sa domaćinom, može da se naruči pasulj za večeru.
Nakon ulaska u sobe kreće uspon na vrh Veliki Stol (1.155 m). Staza se prelazi za jedan sat, sa usponom od 150 m, a nizbrdo se, ka domu, ide brže.

2. dan: Buđenje u svitanje. Nakon čaja, kafe i pakovanja rančeva kreće se kombijem do prevoja Cepe, a odatle počinje pohod na Veliki Krš (1.148 m). Do vrha je potrebno oko sat i po, dva. Silazi se istom stazom, a zatim sledi vožnja preko Bora do sela Zlot, gde se stiže oko 13 h. Tu počinje šetnja Lazarevim kanjonom, stazom dugom oko kilometar i po, a onda sledi uspon ka vidikovcima na obronku planine Malinik. Obilazak Lazareve pećine planiran je pre kretanja na uspon
Za Beograd se kreće oko 17 časova, a usput se pravi pauza za ručak. U Beograd se stiže oko 22 sata.
Iznos kotizacije: 3.500 din (noćenje, prevoz, organizacioni troškovi), a za članove kluba sa plaćenom članarinom 3.400 dinara.
 

Gvozdačke stene – subota 27. oktobar

Polazi se u 6.30 h iz Sarajevske ulice, preko Valjeva i Debelog brda do zaseoka Vinčina voda koji se nalazi na oko 1.000 metara nadmorske visine. Staza duga 10 kilometara prolazi kroz livade i šume oivičene strmim stenama sa kojih se pruža fantastičan pogled na Drinu. Nakon završene pešačke ture kombijem se ide do Debelog brda, a odatle pešice do planinarskog doma ispod Velikog Povlena gde je zakazan ručak. Za Beograd se kreće oko 18 h.
Iznos kotizacije: 1.400 dinara, za članove kluba 1.300 dinara.

Detalje o dokumentaciji, opremi, ishrani i dodatne instrukcije potražite OVDE.

Prijave i uplate se primaju sredom u kafeu knjižare Delfi, (Resavska, SKC) od 16 do 18 h, a za sve dodatne informacije pozovite Branislava Makljenovića na 064/35-05-652 osnivača Kluba „Džepovi prirode“, pišite mu na klub.dzepoviprirode@gmail.com ili posetite Fejsbuk stranu klubdzepoviprirode.

Foto: Džepovi prirode

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno