Putovanje
17.08.2018.

Spremajte se za more

Već mesec i po dana nezaobilazan sadržaj informativnih emisija na svim televizijama čine izveštaji o gužvama i nepreglednim kolonama vozila na svim graničnim prelazima prema Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj, vesti o požarima i poplavama u poznatim letovalištima, pa se pitate ima li kraja. Ima, ima, ne brinite... Gužve će posustati za nedelju, dve, a vremenske prilike će se, sudeći po prognozama meteorologa, stabilizovati već početkom septembra kad će početi Miholjsko leto.
Savršeno za odlazak na more i jedno lepo letovanje s bebama i decom koja još nisu krenula u školu.

Odlazak na more u septembru može da bude skoro dvostruko jeftiniji od letovanja u jeku sezone, posebno ako već ove nedelje krenete u potragu za povoljnim aranžmanima. Cene zakupa apartmana niže su barem za 40 odsto nego u julu i avgustu, a mogu se naći i povoljnije avio-karte.
Dodatnu uštedu možete da ostvarite i u samom letovalištu, jer na kraju sezone padaju i cene vanpansionske ponude, a ako se opredelite za Grčku, računajte i na šoping u velikim tržnim centrima u kojima popusti u većini prodavnica odeće i obuće idu i do 70 odsto.

Roditeljima male dece mir, tišina i odsustvo gužve često znače više od cena. Van sezone nema glasne i žive muzike iz kafića, restorana i plažnih barova, nema reka ljudi na šetalištima, pa može da se prođe kolicima, nema mladih i porodica sa tinejdžerima koji skaču u more, dobacuju se loptama, vrište i galame.
I na plaži ćete imati dovoljno mesta za suncobran, kofice, lopatice i bazenčiće i sve druge dečje rekvizite. Niko vam neće disati za vratom, niti ćete morati da preskačete tuđe peškire kad krenete u vodu.
Milina!

Osim povoljnih cena, mira i tišine, u septembru možete da očekujete i toplije more i prijatnije vremenske uslove. Dnevne temperature, a posebno noćne, neće biti visoke kao u julu i avgustu, pa će i procenat vlage u vazduhu biti manji. Umesto u 10 sati, sa plaže ćete mogi da idete i malo kasnije i da se na nju vraćate pre 17 časova, a ako slučajno padne malo kiše, uživaćete u šetnji pored mora. Morski vazduh pun soli prijaće i vama, a posebno vašoj deci čiji su respiratorni organi osetljiviji.
Ipak, ne zaboravite na mere predostrožnosti i zaštite od sunca, pa decu redovno mažite kremama sa visokim faktorom koje će ih zaštititi od štetnog UV zračenja.

No, iako letovanje s malom decom u septembru ima 1.001 prednost, uvek treba računati na nepredviđene okolnosti, na prehlade i sitne povrede koje nekad nije moguće izbeći ni u vlastitom domu. U tim situacijama dete biste odmah odveli u dom zdravlja, vašem pedijatru, što u inostranstvu može da bude izuzetno skupo.
Zato obavezno uplatite putničko zdravstveno osiguranje koje neće preduprediti ni povredu ni bolest, ali će vam pružiti sigurnost. Svratite u najbližu poslovnicu „Dunav osiguranja“, zaštitite svoje zdravlje i zdravlje vaše dece. Dodatne informacija potražite OVDE.

Promo tekst
Foto: xavier-mouton-photographie-unsplash

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno