Putovanje
29.06.2018.

Prošpartajte Srbijom

Ako ste do sada oklevali da se upustite u pravu avanturu, verujući da to nije ya vas, okrenite drugi list i krenite na jedno od putovanja koje ćete pamtiti čitavog ivota. Obradujete vaše noge kilometarskim šetnjama, obradujte vaša pluća čistim vazduhom kakav dugo niste osetili, obradujte vaše oči nepreglednim zelenilom, obradujte vašu dušu mirom i spokojem koji šire naše planine, reke, kanjoni, sela, jezera, livade i proplanci. Kad jednom osetite čari prirode, uvek ćete joj se vraćati.
Ako ne znate gde, kada, kako i s kim da krenete, mi znamo. Evo naših predloga za svaki od naredna tri vikenda u julu.

Maglić petak 6. jul – nedelja 8. jul

Polazak u petak u 17 h, sa parkinga opštine Novi Beograd, a u 17.15 h iz Sarajevske ulice, parking na uglu sa Drinskom. Do Tjentišta se stiže u ranim jutarnjim časovima. U subotu se obilaze vidikovac Beškita, prašuma Perućica, vodopad Skakavac i Trnovačko jezero (ukupno 13.9 km). Kamp se pravi kraj Trnovačkog jezera, odakle se u nedelju kreće na vrh Maglića, a zatim nazad (ukupno 15.7 km). U povratku se sa Prijevora autobusima ide do Tjentišta, a potom preko Foče i Višegrada za Beograd.
Iznos kotizacije: 55 evra. Detalje o dokumentaciji, opremi, hrani, dodatnim troškovima potražite OVDE.

Trnsko i Jablan Ždrelo, Gramada i Vlasinsko jezero – petak 13. jul – nedelja 15. jul

Polazak u 16 h ispred opštine Novi Beograd, a u 16.15 iz Sarajevske ulice, ugao sa Drinskom. Na Vlasinsko jezero se stiže u večernim časovima, pred noćenje. U subotu se u 6.30 h polazi u Bugarsku, u obilazak kanjona Trnsko i Jablaniško (ukupno 13 km), Zelenog vira, pećine Medveđa ili Mečja dupka, kuće iz 1919. koja se delom nalazi u Srbiji a delom u Bugarskoj. Povratak na Vlasinsko jezero uveče.
U nedelju se u 7.00 h kreće u šetnju. Obe staze kreću kod brane na Vlasinskom jezeru na visini od 1.230m. Prva je duga 17,5 km, a druga 22,8 km, i vode na dva najveća vrha Gramade, Mali Vrtop i Veliki Vrtop. U Beograd se stiže oko 22 h.
Iznos kotizacije: 50 evra kombijem. Detalje o dokumentaciji, opremi, hrani, dodatnim troškovima potražite OVDE.

Polazak u petak 16.30 h sa parkinga iz Sarajevske ulice, ugao sa Drinskom. U Rudno se stiže oko 23 h, smeštaj u etno-domaćinstvu. U subotu se nakon doručka u 8 h polazi na pešačku turu preko Bzovika, do vrela rečice Izubre, preko dela kanjona do sela Rudno (ukupno 17 km). U nedelju se nakon doručka oko 7.30 h polazi do vrha planine Radočelo-Krivača, a zatim preko Mirilovca i doline reke Brevine, do sela. Polazak za Beograd oko 15 h, a usput se svraća u manastir Gradac i manastira Studenica. U Beograd se stiže oko 23 h.
Iznos kotizacije: 4.500 din (prevoz minibusom), doplata za manji kombi iznosi 1.000 din. Detalje o dokumentaciji, opremi, hrani, dodatnim troškovima potražite OVDE.

Ukoliko ste zainteresovani za bilo koje od ovih putovanja, odmah pozovite Branislava Makljenovića, osnivača Kluba „Džepovi prirode“ na 064/35-05-652, pišite mu na klub.dzepoviprirode@gmail.com ili posetite Fejsbuk stranu klubdzepoviprirode.

Foto: Džepovi prirode

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno