Putovanje
27.06.2018.

Sa plaže u ordinaciju

Nije nam valjalo prošlonedeljnih + 30, ne valja nam trenutni pad temperature, ne valja nam kiša, a neće nam valjati ni kad opet upekne zvezda. Leto treba da bude toplo, sviđalo nam se to ili ne! I kiša nekad mora da pada, voleli je ili ne! Ni osetan pad temperature nije smak sveta, dovoljno je da se malo bolje obučemo!
Ništa od ovoga nije razlog za jadikovke osim u jednom slučaju – ako ste na otputovali na more. A od propalog letovanja zbog lošeg vremena gore je samo letovanje koje je propalo zbog bolesti.

Za razliku od prve polovine juna, kada je more bilo toplo i u Grčkoj i u Crnoj Gori i u Hrvatskoj, ovih dana na kupanje niko ni ne pomišlja. Na plažama se ovih dana, sudeći po fotografijama koje turisti kače na Fejsbuk i Instagram, umesto kupaćih kostima i japanki nose trenerke u kojima se putovalo, jakne ponete za „ne daj bože“, debele čarape kupljene u prvom supermarketu i poneko ćebe.

Umesto limunade i piva „cevče“ se antipiretici, čajevi i sirupi za kašalj, umesto sladoleda i lubenica kupuju se pastile za grlo, a usput se proklinju i hladnoća i dečje bolesti.

Prehlade su, znaju svi roditelji, česte leti i u idealnim vremenskim uslovima, a kamo li kad temperatura naglo padne i to na moru, gde retko ko u koferu ima toplu garderobu. I zato nije ni čudo kad se deca, ali i mnogi odrasli, suoče sa kašljucanjem i kašljem, nosem koji curi kao pokvarena slavina, bolovima u uhu i grlu, dijarejom, upalom mokraćnih kanala, malo ili malo više povišenom temperaturom, pa dane odmora, umesto na plaži, provode u krevetu ili u najbližim ordinacijama.

Iako je reč o relativno čestim i uglavnom bezopasnim tegobama, nekada nije moguće izbeći odlazak lekaru i kupovinu lekova, što svakako predstavlja trošak. O kojoj god sumi da se radi, ona je svakako veća od cene zdravstvenog putnog osiguranja koje pruža sigurnost čitavoj porodici. Ono vas neće zaštititi ni od niskih temperatura, ni od velike vrućine, ni od tegoba koje usled toga mogu da se jave, ali će svakako ublažiti njihove posledice.
Ako se i vi spremate za put, svratite u najbližu poslovnicu „Dunav osiguranja“, kompanije s tradicijom dužom od 140 godina, koja prepoznaje sve vaše potrebe i misli na vas. Zaštitite svoje zdravlje i prtljag. U slučaju iznenadne bolesti ili povrede, putničko zdravstveno osiguranje garantuje vam pokriće troškova za ambulantno lečenje, za nabavku neophodnih lekova i medicinskog materijala, za prevoz do najbliže zdravstvene ustanove, za bolničko lečenje, za prevoz u državu prebivališta, za stomatološke intervencije i za druge potrebe u vezi sa iznenadnom bolešću ili povredom.
Više informacija o Dunav putnom osiguranju možete pogledati OVDE.

Promo tekst
Foto: xavier-mouton-photographie-unsplash,davidsanchez-1204479-pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno