Putovanje
02.06.2018.

Najbolji vikend-provod

Klub „Džepovi prirode“ iz Beograda i klub „Soko“ iz Pančeva organizuju Prvi festival prirode na Kruševičkom visu, u Sokolovom gnezdu, u selu Kruševica, na 15 kilometara od Aranđelovca i Lazarevca. Sokolovo gnezdo se nalazi na nadmorskoj visini od oko 400 metara i ima veličanstven pogled na Rudnik, Ostrvicu, Valjevske planine, Avalu, Kosmaj, Bukulju i Venčac. Nakon Festivala prirode čekaju vas još dva nezaboravna putovanja.

Subota 16. jun – Prvi festival prirode
Polazak iz Pančeva u 7.30 h, ispred Doma omladine, Svetog Save 10, polazak iz Beograda u 8 h iz Sarajevske ulice, ugao sa Drinskom. Nakon upoznavanja sa istorijatom mesta kreće se na pešačenje do eko-kampa Sokolovo gnezdo gde se pravi kratka pauza, a zatim se nastavlja dalje radi upoznavanja sa Kruševičkim visom, do povratka u eko-kamp na pasulj iz kazana. Nakon ručka, biće organizovano nekoliko radionica. Kraj Festivala prirode i povratak za Beograd i Pančevo zakazani su za 18.30 h.
Pešačke ture i radionice namenjene su svim uzrastima, ali su posebno prilagođene deci. Kotizacija: 1.400 din (prevoz i ručak).

Petak 22. jun –meandri Uvca, Visovi Javora, kaskade Panjice
Polazak u 17 h sa parkinga iz Sarajevske ulice, ugao sa Drinskom, a u Sjenicu oko 23 h. Smeštaj u domaćinstvu u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama.
Subota 23. jun: Rano ujutro se kreće do kampa na Uvačkom jezeru, gde počinje pešačka tura do vidikovca Molitva na 1.247 metara. Posle predaha i okupljanja, oko 15.30 h sledi povratak u Sjenicu i obilazak kulturno- istorijskih spomenika, a zatim i večera.
Nedelja 24. jun: Obilazak planine Javor, pešačka tura od oko 4 km, obilazak spomen-groblja poginulih srpskih boraca iz Javorskog rata. Pauza za kafu u selu Kušići, obilazak vodopada na hidrocentrali u Ivanjici, pešačka tura iz sela Dobrača uz rečicu Panjicu, obilazak manastira Klisura, pauza u Arilju i povratak u Beograd oko 23h.
Kotizacija: 3.900 din (prevoz minibusom, dva noćenja i organizacioni troškovi)

Subota 30. jun – kanjon reke Trešnjice
Polazak u 5.45 h sa parkinga ispred opštine Novi Beograd i u 6 h sa parkinga iz Sarajevske ulice, ugao sa Drinskom. U selo Gornja Trešnjica se stiže oko 11 h, odakle kreće pešačenje kroz kanjon do sela Gornje Košlje. Staza je duga oko 19 km, a ukupan uspon iznosi oko 950 m. Za Beograd se kreće oko 18 h.
Kotizacija: 1.400 din (autobus), 1.600 din (minibus).
Obilazak kanjona Trešnjice zajedno organizuju PD „Železničar“ i Klub „Džepovi prirode“.

Za rezervacije, uplate i dodatne informacije posetite Fejsbuk stranu klubdzepoviprirode ili pozovite Branislava Makljenovića na na 064/35-05-652 osnivača Kluba „Džepovi prirode“ ili mu pišite na klub.dzepoviprirode@gmail.com.

Foto: Džepovi prirode, charlotte-karlsen-unsplash

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno