Putovanje
15.06.2015.

Kako da izabrete najbolje auto sedište za svoje dete?

Osnovna funkcija auto sedišta je bezbednost vašeg deteta. Vožnja sa detetom u krilu je veoma opasna i njene posledice mogu biti nesagledive.

Zato auto sedište koristite i kada krenete na najkraci put. Birajte ih pažljivo, a Dečji sajt vam otkriva kako da odaberete najbolje auto sedište za svoje mališane.

Ako niste sigurni koje sedište za auto će biti najudobnije i najsigurnije za vašu bebu, pogledajte naše savete:

* Sedište kupujte prema uzrastu, težini i visini vašeg deteta.
*Sedište za bebu kupite u prodavnici čije je osoblje posebno obučeno da odmah montira sedište u vaš auto.
*Neka vaše sedište bude dobro podešeno i namešteno pre nego što krenete. Dobro namešteno sedište ne sme da se pomera. Ako se klima ili naginje u krivinama, znači da je potrebno bolje da ga namestite.
* Proverite sedište svakih nekoliko nedelja, da biste se uverili da li ga je potrebno zategnuti.
* Uvek ga postavite na zadnje sedište, posebno jako u automobilu imate vazdušne jastuke. Dešavalo se da prilikom otvaranja povrede dete.
* Nikada ne kupujte sedište za bebu u prodavnicama korišćene robe, jer nema načina da proverite njegovu sigurnost.
*Postarajte se da kaiševi odgovaraju vašoj bebi. Imajte na umu da bebe brzo rastu, pa svakih nekoliko nedelja proverite da li su kaiševi podešeni tako da ne stežu vaše dete, a ipak mu obezbeđuju siguran put.
*Ako je moguće, prvo izaberite sedište za auto, a zatim i kompatibilna kolica.
*Prilikom kupovine sedišta obavezno proverite deklaraciju, datum proizvodnje i uputstvo za upotrebu. Zbog zamora materijala, slabljenja plastike i šavova tkanina, dečije sedište ima rok trajanja do osam godina.
*Da bi vožnju učinili prijatnijom, najbolje je da u kolima uvek imate neku igračku za igru. Punjena životinja ili slikovnica, animiraće vaše dete, a vi ćete moći da se skoncetrišete na put.
* U svakom slučaju, bolje je kupiti novo auto sedište za koje cete biti sigurni da je ispravno.
* Vodite računa o svim kriterijumima na koje smo vas upozorili, neka vam pri izboru auto sedišta cena bude na poslednjem mestu.

Maxi Cosi auto sedišta 

Razumljovo je da roditelji žele da znaju da su uradili sve da zaštite svoje dete u kolima.Maxi Cosi razvio je liniju auto sedišta koja zadovoljavaju najstrože testove bezbednosti, tako da možete uživati u svakom putovanju.

Više o Maxy Cosy auto sedištima možete videti OVDE. 

foto: rhonda-jenkins Pixabay, yuglob.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno